Societat

La Manada ja és al carrer

Els cinc autors de la violació d’una jove a Pamplona el 2016 condemnats per abusos sexuals surten en llibertat provisional

L’Audiència de Navarra va acordar que podien sortir sota una fiança de 6.000 euros fins que es ratifiqui la sentència de 9 anys de presó

Els integrants de l’autoanomenada Manada, els homes que van violar una jove durant els Sanfermines de 2016, ja són al carrer en llibertat provisional. Tots cinc han estat excarcerats aquest divendres a la tarda després de dipositar cadascun la fiança de 6.000 euros que va fixar aquest dijous l’Audiència de Navarra per eludir la presó provisional.

El representants dels condemnats han consignat aquest matí les fiances i aquesta tarda l’ordre d’alliberament ha arribat als dos centres d’internament on estaven tancats.

José Angel Prenda, Jesús Escudero i Angel Boza, que estaven tancats a la presó de Pamplona des del juliol de 2016, n’han sortit cap a les sis de la tarda. Tots tres han pujat a dos cotxes que els esperaven i s’han allunyat a gran velocitat sense aturar-se al lloc on els esperaven professionals de nombrosos mitjans de comunicació, alguns dels quals fins i tot s’han hagut d’apartar per no ser atropellats.

Els altres dos condemnats, el guàrdia civil Manuel Guerrero i el membre de la Unitat Militar d’Emergències Alfonso Jesús Cabezuelo, han sortit cap a dos quarts de vuit del vespre de la presó militar d’Alcalá de Henares, on estaven tancats per la seva condició de militars. Els dos homes han marxat en un taxi.

Tots ells van ser condemnats a penes de 9 anys de presó per un delicte d’abús sexual. La sentència no és ferma i totes les parts l’han recorreguda. Mentrestant, l’Audiència de Navarra, tot i acordar la pròrroga de la mesura de presó provisional a l’espera de la decisió definitiva, va decidir que els cinc condemnats podrien sortir en llibertat provisional sota una fiança de 6.000 euros, a més de diverses mesures cautelars. Entre aquestes hi ha la prohibició d’entrada a la Comunitat de Madrid, on resideix la víctima; la retirada del passaport, i l’obligació a comparèixer cada dos dies al jutjat que tinguin més a prop de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona