Societat

“No és no”

Milers de persones rebutgen a Pamplona l’alliberament dels cinc integrants de la Manada

La protesta

El Moviment Feminista de Madrid porta la indignació davant el ministeri de Justícia

Pamplona ha viscut aquest divendres una nova mobilització multitudinària contra l’alliberament dels cinc condemnats per un delicte d’abusos sexuals a una jove durant els Sanfermines del 2016.

Milers de persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament convocades pels col·lectius feministes Andrea i Lunes Lila sota el lema “No és no. Justícia!”. La protesta s’ha produït poc després de la sortida en llibertat dels tres integrants de l’autoanomenada Manada que estaven empresonats a la presó de Pamplona.

L’alliberament de la Manada es produeix només dues setmanes abans de l’inici dels Sanfermines. Les peñes de Pamplona han difós un comunicat, al qual s’han adherit les convocants, on consideren que aquest fet “és una clara provocació a una ciutat que ha respost de manera massiva els últims anys a tots els atacs sexistes que s’han produït a les nostres festes, popularitzant i estenent fora de la ciutat el lema No és no”.

En paral·lel, milers de persones, la majoria de les quals dones, s’han concentrat cap a les set de la tarda davant el ministeri de Justícia convocades pel Moviment Feminista de Madrid per expressar la seva indignació per la decisió de deixar en llibertat provisional els integrants de la Manada. “No és abús, és violació” i “Prou justícia patriarcal” han estat alguns dels lemes més corejats.

Nova protesta a Sant Jaume

Diversos centenars de dones s’han tornat a concentrar aquest divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per expressar la seva indignació per la sortida en llibertat provisional dels cinc violadors d’una jove a Pamplona

A la concentració hi ha assistit el sindicat feminista d’estudiants Lliures i Combatives, els representants del qual han portat una pancarta amb l’escrit No és abús, és violació. Nosaltres sí que et creiem.

En un comunicat, el Moviment Democràtic de Dones (MDD) ha convocat les dones a presentar-se a la plaça amb cassoles i claus perquè “se les senti” en la protesta per la decisió judicial que ha deixat en llibertat amb fiança els agressors sexuals.

L’associació ha explicat que no poden “permetre que els cinc violadors de La Manada quedin totalment impunes” i ha sostingut: “volem justícia i no s’ha fet. Després d’això, què podem esperar?”.

“Farem soroll al carrer i en les places. Avui i demà i fins que la justícia ens defensi a totes. Perquè nosaltres sí que et creiem”, ha declarat el col·lectiu de dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva