Societat

La Taverna del Mar estrena zona ‘chill-out’ arran d’ones

Les germanes Ensesa donen un nou enfocament a la terrassa exterior, pensada per fer una copa tranquil·lament a les nits d’estiu

També han reformat les set darreres habitacions de La Gavina

El restaurant La Taverna del Mar ha transformat la terrassa exterior en un àmbit chill-out que obrirà al públic totes les nits d’estiu fins al mes de setembre. De dimensions reduïdes, que afavoreixen un ambient tranquil, Virgínia Ensesa –que regenta amb les seves germanes Júlia i Carina l’establiment– destacava que la terrassa, amb vistes a la badia de Sant Pol i s’Agaró, està pensada com a complement per als clients del restaurant, abans o després de sopar. Però també esdevindrà un nou punt de lleure per fer-hi una copa –ofereixen una varietat de còctels clàssics, vins, caves i xampanys– i xerrar relaxadament en un dels punts emblemàtics del litoral de la Costa Brava Centre.

En l’oferta gastronòmica, el xef Lluís Planas continua per segona temporada al capdavant dels fogons, amb una carta de peixos i arrossos amb plats tradicionals i productes de l’Empordà. Tot plegat, amb l’assessorament del xef del grup, el francès Romain Fornell.

L’establiment, catalogat com a bé cultural d’interès local, va néixer a la dècada de 1920 i ja ha prorrogat la concessió del domini maritimoterrestre de Costes, que se circumscriu a l’edificació i la zona de les icòniques casetes de bany de diversos colors. Pel que fa al mobiliari de la terrassa, casa amb els tons blancs i blaus marins de l’interior, sofàs, pufs i taules baixes.

La família Ensesa també gestiona l’Hostal de la Gavina, on destaca com a novetat que aquest hivern han completat la reforma de les set darreres habitacions –del total de 74– que els faltaven per actualitzar. A banda, també han fet millores en alguns dels espais comuns de l’hotel, com ara el saló de la llar de foc.

Romain Fornell porta Albert Adrià, al juliol, al Candlelight

L’estiu passat, el xef Romain Fornell va promoure un menú especial “de cinc estrelles” Michelin al restaurant Candlelight, que funciona a les nits a la Gavina. Va sumar la seva estrella gastronòmica amb les dels seus col·legues francesos Bernard Bach i Michel Sarran (dues cadascun). La feina en comú va ser una experiència reeixida i aquest any l’inquiet cuiner vol anar un pas més enllà, amb la implicació d’una altra figura de prestigi com és el xef Albert Adrià. L’intercanvi culinari entre tots dos fa setmanes que es cou, i ja té data per presentar el resultat, el pròxim divendres 6 de juliol al vespre al Candlelight. De moment n’han transcendit pocs detalls, però Fornell avança a Instagram que serà un “menú neoclàssic”. A diferència de l’any passat, però, només pensen oferir-lo aquella nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Generalitat destina 100 M€ a l’atenció primària

barcelona

Un tiroteig causa dos morts i onze ferits a Estrasburg

ESTRASBURG (FRANÇA)
societat

Eurecat tancarà l’any mantenint la seva expansió

Intervenció pionera contra el pitjor càncer de pàncrees

Barcelona

La gent jove ja tolera la corrupció en la vida quotidiana

Barcelona

La cavalcada de Girona tindrà per primer cop un rei de raça negra

girona

Un total de 85 menors viuen en 75 famílies d’acollida

girona

Mercabarna serà el primer majorista de producte fresc i ‘bio’

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Formació en rellotgeria, a la Cambra guixolenca