Societat

La campanya “Demà pots ser tu” envia mig milió de citacions judicials simulades

Òmnium Cultural i quatre entitats més denuncien la “indefensió de centenars de persones” davant d’una “onada repressiva”

  • VÍDEO: epa

Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Associació Irídia-Centre per la Defensa dels Drets Humans, NOVACT-Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau han enviat 500.000 citacions judicials simulades per correu. L’acció s’emmarca a la campanya ’Demà pots ser tu’ i, en un comunicat, les entitats asseguren que es pretén denunciar així “l’arbitrarietat de la justícia” i posar el focus en la “indefensió dels centenars de persones” citades per la justícia en una “onada repressiva contra el procés i la dissidència política”. Les entitats detallen que, a través d’una reproducció simulada, se cita el receptor a comparèixer en seu judicial, acompanyat d’un advocat, en qualitat de “’denunciat’” i per suposadament haver expressat “aversió a la Monarquia en una manifestació tumultuosa a l’espai públic” i haver dut a terme “calúmnies i injúries a les xarxes socials contra el cap d’estat”.

En paral·lel, les entitats han elaborat un vídeo de la campanya en què apareix el missatge “Mentre tu t’expresses, l’Estat també ho fa; si aquests dies has rebut una citació, segurament és nostra; si en reps una altra, segurament serà d’ells”.

Segons les entitats, la campanya ’Demà pots ser tu’ és una iniciativa “en defensa dels drets fonamentals i civils” i la promouen conjuntament aquestes cinc entitats. La campanya denuncia que “l’Estat espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia”, en casos com els dels cantants Valtonyc, Pablo Hasél i César Strawberry, de periodistes com Cristina Fallarás i Mercè Alcocer o l’empresonament de Jordi Cuixart. “La persecució de la dissidència va més enllà de la situació política a Catalunya: des de l’aprovació de la llei mordassa, més de 20.000 persones han estat sancionades o investigades a l’Estat per exercir el dret a la lliure expressió”, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.