Societat

La diada de Festa Major de Terrassa es queda sense ‘gamma extra’ per la llenya de la Torre de 9 de Minyons

Els Capgrossos de Mataró van una actuació solvent a tres setmanes de la diada de les Santes

Era complicat repetir la gesta de l’any passat, amb un extraordinari 3 de 10 carregat amb folre i manilles, una Torre de nou i el pilar de vuit. Però la mala sort ha recaigut enguany en els Minyons, que arribaven a la diada de Festa Major amb el repte de completar sense problemes el 2 de 9 amb folre i manilles. Però una monumental caiguda, a la segona ronda i just després de carregar el castell, ha deixat el Raval de Montserrat amb ganes de veure un ’gamma extra’. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró encaren, a tres setmanes vista, la diada de les Santes amb la moral d’haver assolit aquest diumenge l’objectiu de fer el 4 de 9 i una Torre de 8 i el 3 de 9. Per la seva banda, un 3 de 8 carregat, un 5 de 7 i el 2 de 7 descarregats és el balanç de l’actuació de l’altra colla amfitriona, els Castellers de Terrassa.

Els bons auguris després de la millor actuació de la història de Minyons en la jornada de vigília de la Festa Major –dissabte al vespre van completar el 3d9f, 4d9f, l’inèdit 9d8 i el pilar de 6-, no s’han acomplert aquest diumenge. En primera ronda s’ha descarregat el 3 de 9 folrat, previ al castell fort de la jornada i l’únic ‘gamma extra’ programat.

Malauradament, la construcció s’ha desplomat un cop s’ha fet l’aleta, i els ànims dels malves ja han quedat tocats. En tercera ronda, el 4 de 9 previst s’ha quedat en intent desmuntat, quan la canalla no ha vist gaire clar arribar fins a dalt, i ja en la ronda de repetició s’ha completat el 4 de 8.

Els Capgrossos, complidors i pensant en les Santes

Pel que fa als Capgrossos de Mataró, després de quatre anys d’absència a la Festa Major de Terrassa, els maresmencs tornaven al Raval de Montserrat conscients de la importància de la plaça i de la cita vallesana. S’ho han pres com clar assaig general per lluir-se en la seva diada, la de les Santes, el pròxim diumenge 22 de juliol.

Descartada la Torre de 9, s’ha atacat i acomplert amb els altres objectius marcats per la colla dirigida per Cugat Comas, en especial el 4 de 9, que s’ha descarregat en segona ronda. Es dona el cas que els Minyons tornaran en tres setmanes la visita als maresmencs, sent la colla estrella de la diada de les Santes.

Els Castellers de Terrassa, sense la ‘clàssica de vuit’

Pel que fa a l’altra colla local, els Castellers de Terrassa, han arribat al Raval de Montserrat amb les ganes de completar la primera clàssica de vuit de la temporada. Venien motivats per dos exitosos 3 de 8, als que faltava ara afegir el 4 de 8. En primera ronda, el castells de tres pisos ha quedat en carregat, per la qual cosa, en les següents rondes, s’ha fet amb èxit el 5 de 7 i la torre de 7.

Un cop finalitzada l’actuació en sí, les tres colles participants han aixecat diversos pilars i, com és tradició, membres de la canalla de les dues colles locals han estat alçats al balcó de l’edifici de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona