Societat

L’ONG Proactiva preveu que la seva embarcació arribi a Barcelona dimecres

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que la capital catalana rebrà “amb els braços oberts” els 60 migrants

En el vaixell hi ha persones de catorze nacionalitats, entre ells, cinc dones i quatre menors d’edat

L’ONG Proactiva Open Arms preveu que la seva embarcació Open Arms, en la que viatgen 60 migrants rescatats davant de les costes de Líbia, arribi al port de Barcelona “entre les 10 i les 12 hores” de dimecres.

Si més no, així ho han assegurat fonts d’aquesta ONG, que han precisat que els migrants estan “tranquils” després de saber que el govern espanyol ha autoritzat el seu desembarcament. La sol·licitud es va tramitar a través de Salvament Marítim, pertanyent al ministeri de Foment. En el vaixell hi ha rescatades persones de catorze nacionalitats, entre ells, cinc dones i quatre menors d’edat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest diumenge que la capital catalana rebrà “amb els braços oberts” els 60 migrants rescatats per l’Open Arms a les costes de Líbia. “Un cop estiguin aquí els atendrem el millor que puguem i també farem tot el possible perquè no acabin al CIE”, ha afirmat Colau al programa El Suplement de Catalunya Ràdio.

“Fa temps que demanem el tancament del CIE de Barcelona perquè és un forat negre dels drets humans i un fracàs que només serveix per causar dolor i patiment”, ha assenyalat l’alcaldessa de Barcelona, que ha recordat que han portat als tribunals el tancament del CIE -de competència estatal- i estan pendents de resolució.

Paral·lelament, Colau ha puntualitzat que Barcelona ja ha acollit prop de 500 migrants en els darrers 15 dies -majoritàriament arribats en pastera a la costa d’Andalusia- i ha denunciat que estan afrontant la situació “en soledat i amb recursos propis”.

“Recordem que Espanya rep més de 300 milions d’euros de la UE per política migratòria i fins ara el govern del PP només destinava aquests diners a polítiques de frontera i repressió”, ha afirmat l’alcaldessa de Barcelona, que ha demanat al nou govern de Pedro Sánchez que canviï l’estratègia. “Amb el canvi d’executiu a Espanya esperem que hi hagi també un canvi en la gestió dels recursos europeus per atendre aquestes persones migrants” ha reflexionat en veu alta Colau.

Prèviament als micròfons de Rac1, el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha precisat que el vaixell encara té tres dies de navegació fins a Barcelona, la mar està tranquil·la i els 60 migrants es troben “relativament bé”. “Després d’haver dormit i haver menjat una mica, els refugiats estan més tranquils, Però encara tenen la por que els tornin a Líbia. De fet tenen més por a tornar que al mar”, ha afirmat Camps, que ha posat sobre la taula les nombroses traves dels últims dies.

“No deixem de tenir inconvenients constantment des que estem al mar. No tenim ports, no podem entrar enlloc, no podem carregar combustible. No triem Barcelona perquè sí, sinó perquè no podem anar a un altre lloc”, ha lamentat el fundador de Proactiva Open Arms, que ha volgut agrair la rapidesa de resposta de l’estat espanyol en aquest cas. “Aquesta vegada tot ha anat més ràpid. En poques hores se’ns va dir que el port de Barcelona era la nostra destinació”, ha reconegut



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia