Societat

Els ens locals poden presentar-se a una nova edició dels Feder

Representants d’ajuntaments i de consells comarcals van assistir ahir a una reunió a Girona per conèixer-ne les bases

Iniciatives que afavoreixin la transició cap a una economia amb menys presència de carboni, així com propostes que ajudin a la valoració del patrimoni cultural per tal que esdevingui un actiu. Són els dos àmbits sobre els quals poden girar aquells projectes impulsats per organismes locals que es vulguin presentar a la segona convocatòria del Feder de Catalunya 2014-2020. Miquel Àngel Escobar, el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran de la Generalitat, va assistir ahir a una reunió a Girona per explicar les bases a representants d’ajuntaments i de consells comarcals de la demarcació. Aquesta sessió informativa també va incloure la participació de la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit; del director dels Serveis Territorials de la Presidència a Girona, Raül Morales, i del subdirector general de Cooperació Local del Departament de la Presidència, Jordi Castells.

37 milions d’euros

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) ofereix línies de subvencions orientades a la dinamització territorial. Els consells comarcals i les diputacions que intentin aspirar a aquestes ajudes tenen tres mesos per fer arribar els seus projectes. El Departament de la Presidència gestiona una part del fons Feder de Catalunya adreçada al món municipal del país. El pressupost previst per a les administracions locals en aquesta convocatòria és de 37 milions d’euros. D’altra banda, l’objectiu de les sessions com la celebrada ahir és que els organismes que tinguin projectes susceptibles de ser finançats els formulin amb garanties d’èxit. Escobar va indicar, en aquest sentit, que des de Presidència “es resolen dubtes” i es fa, en certa manera, “un paper d’assessorament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia