Societat

El 112 rep prop de 300 trucades pel temporal

Els Bombers realitzen més d’un centenar de sortides relacionades amb les pluges d’aquest matí

Protecció Civil aixeca l’alerta de l’Inuncat però manté el pla en fase de prealerta per la possibilitat de pluges intenses aquesta tarda a les comarques gironines

Els Bombers han realitzat aquest dilluns més d’un centenar de serveis relacionats amb l’episodi de tempestes. El telèfon d’emergències 112 ha atès un total de 272 trucades per 197 incidents, la majoria dels quals a les comarques del Barcelonès.

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per tancada aquest migdia la fase d’alerta del pla d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) després de les pluges intenses registrades aquest matí perquè no s’estan produint precipitacions i la majoria d’incidències derivades de les pluges han estat resoltes. L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat l’Alerta del Pla d’Actuació Municipal PAM per inundacions i l’empresa gestora BCASA ha rebaixat a Prealerta el pla d’emergència del Parc Fluvial del Besòs.

Fins a les dues del migdia el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 272 trucades per 197 incidents relacionats amb les pluges, principalment per inundacions, obstacles a la calçada, incidències de trànsit per climatologia i filtracions. La majoria d’aquestes trucades s’han fet des del Barcelonès (151), Bages (29), Maresme (22), Vallès Occidental (18), Baix Empordà (13), Alt Empordà (9), Vallès Oriental (6), Pla de l’Estany (5), Garrotxa (4), i Selva (4). Per municipis, les trucades s’han realitzat majoritàriament des de Barcelona (94), Badalona (44), Santpedor (12), Castellnou de Bages (11), L’Escala (8), Premià de Mar (7), Sant Adrià de Besòs (7), Castellbisbal (7), Santa Coloma de Gramenet (6), i Banyoles (5). Els avisos s’han realitzat

Els Bombers de la Generalitat han rebut 97 avisos derivats de les precipitacions des de les vuit del matí fins a les dues del migdia, la majoria dels quals de la regió metropolitana nord. De la seva banda, els Bombers de Barcelona han fet una quarantena de sortides per incidències relacionades amb la pluja. La majoria de serveis han estat per arbres i altres objectes caiguts a la via pública, inundacions de baixos i soterranis o sanejaments de façana, entre d’altres.

El pla Inuncat es manté en situació de Prealerta perquè durant la tarda encara es poden donar precipitacions intenses a les comarques gironines. És per això que l’agència d’emergències recomana mantenir la precaució a l’entorn de rius i rieres.

Badalona ha acumulat fins a 50,8 mm de precipitació, segons els registres del Servei Meteorològic de Catalunya. Altres registres destacats de les estacions de la xarxa meteorològica han estat els de Perafita (43,3 mm), Monells (40,8 mm), Torroella de Montgrí (40 mm), la Tallada d’Empordà (39,3), Cardona (38,9), Portbou (37,4) i Barcelona-Observatori-Fabra (35,1 mm), entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona