Societat

Un forat al web de Movistar exposa dades dels clients

Sense coneixements informàtics es podien consultar les factures dels altres abonats

Un defecte de programació en el web de Movistar va habilitar un forat per accedir a dades molt sensibles dels clients de la companyia, incloent-hi el nom, l’adreça, el número de telèfon, el correu electrònic i l’historial de trucades dels darrers mesos, a banda de dades de facturació. El cas va ser detectat i denunciat per l’associació Facua-Consumidores en Acción, que el va qualificar com “l’escletxa de seguretat més gran en la història de les telecomunicacions a Espanya”. Telefónica va admetre el problema i el va solucionar en poc temps, si bé no queda clar quant temps va estar obert l’accés. En tot cas, l’operador assegura que després de realitzar diferents anàlisis “no s’ha detectat cap accés fraudulent”.

Facua ha denunciat Telefónica davant l’agència estatal de protecció de dades perquè quan un usuari de la companyia accedia a la web per consultar les seves factures, un cop identificat amb usuari i contrasenya, podia alterar al navegador el codi alfanumèric corresponent a les factures i visualitzar les d’altres usuaris, on hi havia la informació privada. “No calia cap coneixement informàtic i no sabem si feia mesos o anys que passava”, explicava ahir el portaveu de Facua. L’entitat va certificar l’escletxa al sistema de seguretat de Movistar amb un notari i va fer una crida per endurir la legislació relativa a la protecció de dades. El reglament europeu estableix que les sancions més greus poden arribar als 10 o 20 milions d’euros, però en canvi la normativa estatal les limita a 300.000 i 600.000 euros.

La fibra òptica s’escampa pel territori

La Generalitat i la Diputació de Barcelona han unit esforços per fer arribar la fibra òptica a 55 municipis de la demarcació gràcies a unes obres de canalització que van començar ahir. Afectaran 252 quilòmetres de carreteres i, amb un cost d’uns 20 milions d’euros, es preveu que beneficiïn prop de 180.000 habitants. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, vol traslladar aquest acord a la resta de demarcacions per tal que el 2023 tots els municipis catalans de més de 50 habitants tinguin connexió. La Diputació s’encarrega de l’eixamplament i millora de cunetes i el govern serà el responsable de d’incorporar la infraestructura per a la fibra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona