Societat

Tercera Nit de l’Alzheimer a Peralada

La vetllada vol visibilitzar la malaltia i sensibilitzar sobre la inversió en recerca

La Fundació ACE-Barcelona Alzheimer Treatment and Research Center i la Fundació Castell de Peralada celebren avui la tercera edició de la Nit de l’Alzheimer, que es consolida com la cita solidària anual del festival. Va néixer el 2016 amb vocació d’esdevenir el punt de trobada anual entre la societat i el món de la recerca, el tractament i la prevenció de la malaltia. La directora mèdica de Fundació ACE, Mercè Boada, i la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, van assenyalar els objectius de la nit: visibilitzar la malaltia i sensibilitzar la societat sobre la necessitat d’invertir en recerca per avançar en la lluita contra l’Alzheimer. Durant la presentació de la nit, Mercè Boada va voler recordar Carmen Mateu, que va morir a principis d’any, per agrair-li la seva aposta en la lluita contra l’Alzheimer i el seu compromís amb aquesta causa, tant a nivell personal com institucional.

Diàleg amb la memòria

Els participants en la Nit de l’Alzheimer podran assistir a la representació del ballet Una oda al tiempo , un espectacle en què la coreògrafa i bailaora sevillana María Pagés reflexiona sobre la implacable irreversibilitat del temps, respecte al cos, el desig, l’art i la mateixa vida. Acompanyada dalt de l’escenari per quatre bailaores, quatre bailaroras i set músics en directe, i amb dramatúrgia i textos d’El Arbi El Harti, a través de dotze escenes que recreen dotze palos flamencs, María Pagés i la seva companyia transformaran les asimetries en una font de bellesa i emoció. Posteriorment, els assistents a la Nit de l’Alzheimer també podran accedir al meet and greet, als jardins del Castell, on es trobaran amb els ballarins i l’equip. Les aportacions en aquesta nit solidària que combina gastronomia i dansa, poden ser de diferents imports a partir de 100 euros. En l’edició anterior, la iniciativa va recollir prop de 20.000 euros, que han estat destinats íntegrament a la unitat de prevenció i diagnòstic precoç, amb la qual Fundació ACE té com a finalitat potenciar el diagnòstic de la malaltia en fases lleus.

En el transcurs de la Nit de l’Alzheimer, la Fundació ACE presentarà el vídeo de campanya 2018 de Regala memòria, que s’estrenarà el Dia Mundial de l’Alzheimer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses