Societat

Més “amabilitat” a la riera de Lloret amb les terrasses

Amics i Veïns de l’Avinguda Just Marlès dona per bo que bars i restaurants hi puguin parar taules i cadires

La presidenta de l’associació lloa l’esforç del sector privat per actualitzar la seva oferta

L’associació Amics i Veïns de l’Avinguda Just Marlès de Lloret veu positiva la mesura de parar taules i cadires al mateix carrer (conegut com la riera) fins a l’octubre, tal com ha decidit l’Ajuntament com a prova pilot. Segons la presidenta de l’entitat, Eva Illa, “la proposta de donar més amabilitat a l’avinguda és bona, ja que no només hi ha discoteques tancades durant el dia”.

Des del maig fins al 31 d’octubre, els bars i locals de restauració poden ocupar les terrasses de les 8 del matí a les 9 del vespre –si paguen la taxa d’ocupació de la via pública–. Ho han fet set establiments. El tresorer de l’associació, Josep Martí, també ho veu bé. “[Les terrasses de dia] són una experiència molt positiva. Donen un aire agradable a l’entorn.”

La mesura forma part d’un acord entre el sector privat i l’Ajuntament perquè de les dotze de la nit a les cinc de la matinada quatre agents cívics informin els visitants de l’avinguda Just Marlès de l’ordenança de civisme i convivència. El divendres 15 de juny l’associació de l’avinguda de Just Marlès va ser un dels signants del conveni pel qual el sector privat paga 35.000 euros perquè el consistori contracti els quatre informadors del 22 de juny al 30 d’agost.

Igual a tot arreu

Illa és la directora general de Magic Park, un local d’oci amb màquines recreatives, i regenta la discoteca Privé. Assenyala que l’oferta a l’avinguda Just Marlès és “amplíssima. Hi ha bars musicals, discoteques, per a tots els públics i edats. Els locals hem d’actualitzar l’oferta i invertir per fer venir discjòqueis de nivell”. Per Illa, “l’ambient nocturn no difereix d’altres ciutats i, quan surt, la gent es comporta igual que ho fa en altres països”.

LA FRASE

Qualsevol iniciativa de fomentar l’ús diürn de l’avinguda, més enllà dels horaris de nit, és ben rebuda
Eva Illa
PRESIDENTA DE L’ASSOCIACIÓ D’AMICS I DE VEÏNS DE JUST MARLÈS

Des del 2014 i amb voluntat de ser actius

L’associació Amics i Veïns de l’Avinguda Just Marlès es va fundar el 2014 per la inquietud que hi hagués canvis al carrer i davant la possibilitat que l’equip de govern reorientés l’oferta comercial de la vila. Eva Illa és la presidenta d’una junta en què també hi són a vicepresidenta Carmen Vidal, el secretari Jordi Frigola i el tresorer Josep Martí. En els estatuts l’entitat deixa clara la voluntat de ser un interlocutor per participar en l’activació comercial i econòmica i en la millora de la mobilitat de l’avinguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia