Societat

LA CRÒNICA

‘Forza Italia’ o quan es fa de dia a les 11 de la nit

PiroItaly SNC va demostrar ahir l’essència de l’escola pirotècnica italiana amb una gamma de colors d’una bellesa extraordinària i amb un material de primeríssima qualitat. L’espectacle va començar amb una cadena de trons típics d’aquesta escola amb seqüències digitals terrestres i amb una obertura clàssica de carcasses japoneses multicolors.

Des del principi, l’empresa va demostrar tota la força amb carcasses de canvis de tipus italià, amb què va ser capaç de disparar diverses vegades amb una simetria de temps realment increïble. Vam poder sentir el típic xiulet italià anomenat sbozzo (esbòs) amb serpentina que anava acompanyat de xiulets que va fer aplaudir els milers d’espectadors presents a prop de la roca de sa Palomera. La quarta part de l’espectacle de la pirotècnica de Reggio Emilia (Emília-Romanya) va començar amb unes carcasses de luxe amb color groc i llima, seguides de més carcasses de canvi del mateix color. El ritme frenètic va continuar amb carcasses de color or i que provocaven que el cel es fes cada vegada més petit, cosa que va fer exclamar els “oh!” del públic. Cal destacar la secció d’intermitències blanques, on van saber agafar molt bé la badia de Blanes i la part de s’Abanell. També va incloure tot el cel i va provocar un efecte únic. Realment, la imatge d’ahir a les 10 i 47 minuts de la nit era increïble: es va fer absolutament de dia. Hi va ha haver una llarga ovació del presents en la segona jornada del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Un tro va ser el preludi de la part final, amb ritme i una cadència de foc in crescendo en què es va poder veure un material de carcasses de perla blanca, típic italià, i de moltíssima qualitat. Les carcasses van arribar a omplir sa Palomera per sobre i tot el cel amb un final de trons realment espectacular.

PyroItaly ha posat les coses molt difícils a la resta de participants, pel disseny i per la qualitat del material. Feia anys que no vèiem un espectacle amb aquest ritme i amb aquesta lluminositat i varietat de colors. Avui és el torn de la pirotècnia suïssa SAGL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia