Societat

El rector de Roses, primer exorcista de la diòcesi

El Bisbat de Girona compleix així una instrucció del Vaticà que ordena a totes les diòcesis disposar d’aquesta figura

Mossèn Josep Puig Bofill destaca que la seva tasca serà “escoltar i pregar”

En el codi de dret canònic s’estableix –en l’article 1172– que “ningú faci d’exorcista si no és delegat pel bisbe expressament” i s’afegeix que “el bisbe delegui a un prevere piadós, docte, prudent i amb integritat de vida”. El rector de Roses i Palau-saverdera, mossèn Josep Puig Bofill, el primer exorcista de la diòcesi de Girona, explica així, citant el dret canònic, la manera com el bisbe Francesc Pardo li feia confiança pel nou càrrec.

Per primera vegada la diòcesi de Girona té un exorcista. El bisbe Pardo compleix així una instrucció del Vaticà que demana a cada diòcesi tenir aquesta figura. El que serà el primer exorcista de la diòcesi gironina va ser ordenat el 1984 i, a més de portar les dues parròquies de l’Alt Empordà, també és consiliari diocesà de Vida Creient, arxipreste de l’Alt Empordà Marina des de fa deu mesos, i membre del col·legi de consultors.

En conversa telefònica, mossèn Puig Bofill reconeixia que per a ell el càrrec serà “un descobriment”. Res a veure amb la pel·lícula El exorcista –“espero que no”, assenyalava enriolat mossèn Puig Bofill–, i aclaria que la seva tasca principal serà “pregar per les persones que creuen que estan endimoniades i animar la persona a superar el mal”. En relació amb la persona que sol·licita els serveis d’un exorcista, va explicar: “Cal escoltar-la, donar-li suport moral i de les causes del seu mal, siguin de l’ordre que siguin, donar-li guiatge, orientar la persona cap a aquelles que la puguin ajudar.”

Reconèixer el dimoni

El més difícil en aquesta nova tasca, va subratllar, serà “esbrinar si realment és obra del dimoni o una malaltia”. I com reconèixer el dimoni? “Faré bonament el que sàpiga posant-hi seny”, va contestar mossèn Josep Puig Bofill, que hi va afegir que hi ha una sèrie de pregàries establertes per a aquests casos: “La pregària pensem que sempre ajuda a alliberar el mal i aquestes concretes són perquè Déu alliberi del mal la persona que sofreix l’acció del maligne.”

El nomenament del rector de Roses i Palau-saverdera com a exorcista entrarà en vigor al setembre. El seu forma part d’una sèrie de nomenaments que el bisbe Francesc Pardo va signar ahir i que inclouen noves funcions per a dotze capellans i diaques de la diòcesi. Per altra banda, el nou vicari judicial és mossèn Rafel Felipe i Freije. El fins ara vicari judicial, mossèn Pere Bellvert i Morente, passa a ser jutge diocesà.

LES FRASES

La tasca principal és pregar i animar la persona a superar el mal; la pregària és perquè Déu alliberi del mal el qui sofreix l’acció del maligne
Veure les causes del seu mal, siguin de l’ordre que siguin, mirar d’orientar i guiar la persona cap a aquelles que la puguin ajudar
Per a mi serà també un descobriment; faré el que bonament sàpiga, posant-hi seny
Josep Puig Bofill
rector de roses i palau-saverdera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona