Societat

Almenys 74 morts en els incendis al nord-est d’Atenes

El nombre de persones ferides se situa en 172, de les quals onze es troben en estat crític

Les autoritats gregues declaren l’estat d’emergència i demanen ajuda europea

Almenys 74 persones han perdut la vida en els greus incendis que des d’aquest dilluns arrasen la costa nord-est d’Atenes. En aquests moments, hi ha cinc focus que encara segueixen sense control a causa del fort vent.

El darrer comunicat del cos de bombers grecs fet públic aquest dimarts ha informat que “desafortunadament el nombre de morts està incrementant” pels “devastadors focs” que van començar dilluns.

El nombre de ferits se situa en 172, segons l’últim balanç de Protecció Civil. El servei d’emergències ha detallat que onze de les persones ferides es troba en estat crític i que es tem que el nombre de víctimes mortals encara sigui més gran.

El servei grec de bombers informa que hi ha persones que han estat donades per desaparegudes per família i amics i que existeixen desenes d’edificis als quals les forces de rescat encara no hi han pogut accedir.

Totes les víctimes han estat trobades a l’àrea que hi ha entre el port de Rafina, a uns 30 quilòmetres d’Atenes, i Nea Makri, situada a uns 10 quilómetres més al nord. El foc els hauria atrapat als cotxes i a les cases.

Les autoritats han declarat l’estat d’emergència i han demanat ajuda europea.

Un dels moments més dramàtics de la jornada ha estat la trobada d’un grup de 24 persones, entre elles diversos infants, calcinats i abraçats uns als altres en un descampat situat entre dos complexos d’habitatges en la petita localitat de Mati. A més, aquesta zona es trobava a només uns 30 metres del mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia