Societat

El govern demana als taxistes que deixin la Gran Via com més aviat millor

L’escepticisme regna entre els taxistes de cara a la reunió d’aquest dilluns amb Foment

Amenacen que si no se’ls dona una solució estendran les seves protestes al Port de Barcelona

El director general de Transports de la Generalitat, Pere Padrosa, ha demanat als taxistes que ocupen amb els seus vehicles el tram central de la Gran Via de Barcelona que desallotgin aquesta avinguda com a gest de bona voluntat negociadora.

Fonts del departament de Territori de la Generalitat han explicat que el govern està en permanent contacte amb els taxistes i que han traslladat aquesta petició en to cordial.

De la seva banda, fonts del sector del taxi han confirmat que Padrosa els ha fet arribar diverses vegades en to afable aquesta demanda, i han subratllat la sintonia que mantenen actualment amb la Generalitat respecte al conflicte amb les llicències de vehicle amb conductor.

Això no obstant, el sector del taxi, conscient de les molèsties que està generant la vaga a Barcelona, ha fet arribar a Padrosa que aixecar les protestes al centre de la ciutat depèn ara únicament del ministeri de Foment, al qual exigeixen que posi vedat a les noves llicències de vehicle amb conductor.

Està previst que Padrosa tingui una reunió amb els representants del sector del taxi dimarts que ve, un dia després que Foment es reuneixi a Madrid amb les principals organitzacions del sector per intentar buscar una solució a una vaga que es va iniciar dimecres passat a Barcelona i que aquest cap de setmana s’ha estès a diverses ciutats espanyoles, entre elles Madrid.

No obstant, l’escepticisme regna entre els taxistes de cara a la reunió d’aquest dilluns amb el ministeri de Foment. En el cinquè dia de vaga i el tercer d’aturada a la Gran Via de Barcelona, el col·lectiu avisa que paralitzaran l’Estat si el ministeri no reconeix les competències locals i autonòmiques per limitar les llicències VTC, que utilitzen vehicles com Uber i Cabify. “Som escèptics perquè portem moltes reunions i ara el que volem són fets”, ha explicat el vicepresident de l’Elite Taxi, Cesc Roca.

El vicepresident d’Elite no ha descartat cap escenari si el resultat de les converses amb Foment no satisfà el sector del taxi. De fet, no descarten estendre les seves protestes al Port de Barcelona, i en concret als vaixells de creuer, si el ministeri de Foment no els ofereix demà solucions reals davant el conflicte que mantenen amb les llicències de vehicles amb conductor.

“Mentre no es tanqui alguna cosa definitiva, seguirem amb la vaga aquí i a tot Espanya”, ha assegurat Alberto Álvarez, portaveu d’Élite. “Si no hi ha tracte amb la llicència urbana, llavors potser cal deixar aquí els cotxes i anar als creuers”, ha comentat, en al·lusió a la possibilitat de dur a terme actes de protesta a la zona portuària i, en particular, a les terminals de creuers.

Uber busca mesures per donar suport als conductors davant de les agressions

La plataforma multinacional de serveis de taxi Uber ha remès una comunicació als seus conductors en la que l’empresa afirma estar buscant mesures per pal·liar la seva situació en plena vaga de taxistes en diverses ciutats d’Espanya contra la regulació de la concessió de llicències VTC.

La comunicació es produeix després de diverses denúncies d’agressions realitzades als últims dies per diversos conductors de plataformes com Uber i Cabify, plataformes que a Espanya operen amb llicències de vehicles de transport amb conductor (VTC).

Les agressions s’han produït enmig de protestes i aturades del sector del taxi iniciades dijous a Barcelona, que es van estendre ahir a altres ciutats espanyoles, entre elles Madrid.

En el text, Uber es declara “horroritzada” davant aquesta situació i assegura que està buscant mesures per ajudar als conductors. A més, la companyies s’ofereix a recollir suggeriments i peticions que poguessin proposar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia