Societat

SER.GI atén 1.516 casos d’exclusió residencial

L’any passat, 3.808 persones es van beneficiar dels 253 habitatges

L’àrea d’habitatge de la Fundació SER.GI va atendre, l’any passat, 1.516 casos d’exclusió residencial que representen 3.808 beneficiaris a través dels 253 habitatges que gestiona l’entitat en diverses poblacions de les comarques gironines. Aquests habitatges corresponen a 226 propietaris que confien en aquesta entitat per a la gestió dels seus lloguer. L’any 2016, i amb 273 habitatges (20 habitatges més que l’any passat), es va poder atendre un centenar més de casos (1.618), amb un total de 3.236 beneficiaris. Aquesta entitat té, des del 2015, la col·laboració dels col·legis professionals d’enginyers industrials, d’aparelladors i d’arquitectes per a la realització de les certificacions obligatòries necessàries per llogar un pis. Des de l’establiment de convenis de col·laboració amb els tres col·legis, l’any 2015, s’han portat a terme 27 certificacions, quinze de les quals són d’eficiència energètica, i dotze cèdules d’habitabilitat.

L’atenció als casos d’exclusió residencial atesos per SER.GI en poblacions com ara Girona, Lloret de Mar, Pineda de Mar, Figueres, Caldes de Malavella i Salt permet a l’entitat constatar un degoteig incessant de casos que no s’atura ni tampoc no dona senyals de remetre a curt termini. Segons SER.GI, les causes que impedeixen l’accés a un habitatge assequible són la falta d’un parc de lloguer social que permeti donar resposta a la demanda existent, l’increment dels preus, que dificulta o impedeix l’accés a l’habitatge a ciutadans amb rendes baixes, i la impossibilitat d’accedir als pisos buits que estan en mans de les entitats bancàries. La fundació reclama que per tal de començar a revertir la situació actual, l’administració dediqui tots els mitjans necessaris per disposar d’un parc d’habitatge que doni resposta a la demanda de lloguer social actual. SER.GI lamenta que aquesta falta d’habitatge social provoqui que famílies amb pocs recursos optin cada vegada més per l’ocupació irregular, sovint posant-se en mans de màfies que se n’aprofiten. L’entitat reclama actuacions urgents per mobilitzar els habitatges buits existents, molts dels quals estan en mans de bancs, i que es posin a disposició de les famílies a un preu assequible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia