Societat

Reclamen a Medi Ambient implicació en el cas d’Hinojosa

Han acordat una reunió entre l’Ajuntament de Sarrià de Ter i la plantilla el 7 d’agost

Consistori i treballadors exigeixen a la paperera més transparència per solucionar el problema de les pudors

L’Ajuntament de Sarrià de Ter i els treballadors de la paperera Hinojosa es reuniran el 7 d’agost amb representants de Medi Ambient per buscar així la implicació del departament, que és qui va donar la llicència ambiental a l’empresa perquè comencés l’activitat a la planta de Sarrià. Tant el consistori com els representants dels treballadors reclamen a Medi Ambient un control més efectiu, a través dels seus tècnics, per resoldre el problema de les pudors i els sorolls. Expliquen que “el que s’ha fet fins ara ha estat insuficient i s’ha fet malament”. També van expressar la voluntat que en aquesta reunió hi sigui present algun representant de la direcció del grup Hinojosa.

La reunió de dimarts que ve és un dels acords als quals van arribar ahir el Departament de Treball, l’alcalde de Sarrià –Narcís Fajula– i el comitè d’empresa de la paperera. Els treballadors havien plantejat la reunió d’ahir preocupats per les declaracions del consistori en què plantejava una suspensió cautelar de l’activitat de l’empresa. En aquest sentit es va voler tranquil·litzar la plantilla, formada per una quarantena de treballadors. El portaveu del comitè d’empresa, Sergi Cos, va assenyalar que l’empresa és viable i fins i tot podria ampliar la plantilla. El portaveu del sindicat USOC a Girona, Juan José Rodríguez, va denunciar, però, una relació “poc fluida” amb l’empresa. Van acordar amb l’Ajuntament exigir més transparència i celeritat en el calendari d’actuacions i el pla d’inversions.

Sarrià de Ter va aprovar dimarts una ordenança d’olors amb sancions de fins a 3.000 euros amb la qual es vol pressionar l’empresa. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, va assenyalar que la voluntat del consistori és que la paperera continuï instal·lada al municipi i “doni llocs de treball, però no a qualsevol preu”. Per l’Ajuntament, l’activitat de la paperera ha de poder conviure en un entorn veïnal de forma sostenible socialment i mediambientalment.

LA FRASE

Volem que l’empresa continuï i doni llocs de treball, però no a qualsevol preu
Narcís Fajula
ALCALDE DE SARRIÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia