Societat

Treva, abans de la tempesta...

Els Castellers de Barcelona fan el seu primer 5 de 8 de l’any a Vilafranca, el castell més destacat d’una jornada tranquil·la en espera de les grans actuacions de l’agost

Treva. Amb el record encara molt fresc de la gran jornada castellera que s’havia viscut dimecres a Valls, en el marc de la Firagost, una festassa de castells, passió i rivalitat castellera en grau superlatiu, el món casteller va viure una jornada de tranquil·litat general, en què la majoria de colles van aprofitar per descansar. Una mena de treva abans de la tempesta castellera que ens visitarà a partir del cap de setmana que ve i que no ens deixarà respirar fins a Sant Fèlix, la culminació del que es pot catalogar com un Ferragosto casteller apassionant.

Així, entre les poques diades anunciades al calendari, destacava clarament la de Màrtirs Street que va tenir lloc dissabte a la plaça Vall del Castell de Vilafranca del Penedès, amb els Xicots de Vilafranca d’amfitrions i els Castellers de Barcelona de convidats.

De fet, els barcelonins tenen en aquest enclavament del nucli històric vilafranquí un dels seus feus preferits per actuar i, a més a més, el fet de tractar-se de la seva última actuació abans de marxar de vacances, confereix a Màrtirs una importància molt rellevant per a la colla.

Fa unes setmanes, en la diada de la festa major del barri barceloní del Raval, a Ciutat Vella, els Castellers de Barcelona no se’n van sortir amb el seu atac sobre el 5 de 8, que van haver de desmuntar. Així, la catedral es va convertir en el primer gran objectiu de la colla per a la vesprada del dissabte a Vilafranca. En aquesta ocasió, el comportament dels castellers del tronc, demostrant convicció i caràcter, i amb una canalla decidida i que va anar per feina, va fer possible una estrena molt esperada i molt celebrada.

Encoratjats, els barcelonins de la camisa vermella van afrontar tot seguit el segon gran repte del dia, en forma de 3 de 9. Però en aquest punt, els ploms es van fondre: l’intent es va haver de desmuntar, així com també el del 2 de 8, un altre castell folrat amb el qual Barcelona volia repetir. La colla va acabar amb el 3 de 8 i el compromís de tornar de vacances amb les piles a punt per abordar els castells de 9.

Els Xicots de Vilafranca, al seu torn, no van tenir problemes per completar la tripleta de 8, amb un 3 de 8 i un 4 de 8 ben defensats, a més d’una torre de 7 que està a punt per posar-la damunt d’un folre.

En una campanya complicada, els vilafranquins, que l’any passat van presentar galons de 9, encaren en tram decisiu de la seva temporada amb el 2 de 8 com a objectiu immediat.

DIADA DE MÀRTIRS STREET VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Castellers de Barcelona:
5/8, id3/9f, id2/8f, 3/8, vano de 5
Xicots de Vilafranca:
3/8, 4/8, 2/7, P5

Diumenge, 5 d’agost

Bastia (Còrsega)

Minyons de Terrassa:

4/7a, 3/8, 2/7, vano de 5

Dissabte, 4 d’agost

Tarragona (la Mora)

Joves Xiquets de Valls:

4/8, 3/8, 7/7, 2P/5

Tirallongues de Manresa: 4/8, 5/7, 4/7a, 2P/5

Nois de la Torre:

3/7a, 4/7, 3/7, 2P/4

Castellers d’Altafulla:

4/6a, 2/6, 3/7, P/5

Altres actuacions

Els Pallaresos

Xiquets de Tarragona:

3/8, 4/8, 5/7, P/6

Sant Pere i Sant Pau:

3/8, 2/7, 5/7, P/6

Nois de la Torre:

4/7a, 5/7, 3/7s, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia