Societat

Arriba al port d’Algesires l’Open Arms amb 87 immigrants 

Els 87 immigrants -entre ells dotze menors- rescatats pel vaixell Open Arms dijous passat davant les costes líbies han arribat a port, concretament al dic de Crinavis del port d’Algesires (Cadis), a les 9.22 hores del matí, 45 minuts després d’embocar. 

En el nou Centre d’Atenció Temporal (CATE) d’Algesires, instal·lat a la zona portuària i que entra avui en funcionament, els rescatats per l’Open Arms rebran el mateix protocol de recepció que els centenars d’immigrants que pràcticament diàriament són rescatats davant de les costes andaluses -ahir 75 a l’Estret i abans d’ahir 415 a Alborán-.

L’ONG Proactiva Open Arms no va aconseguir dijous passat que Itàlia li assignés un port per desembarcar els immigrants, pel que va recórrer al Centre Nacional de Coordinació de Salvament Marítim d’Espanya, ja que es tracta d’un vaixell amb pavelló espanyol. Així, se li va assignar aquest port gadità perquè es considera que és el que millor preparat està per rebre els immigrants.

La zona portuària on s’ha produït el desembarcament ha estat aquest matí tancada als periodistes per decisió de les autoritats espanyoles.

Això no obstant, a dos quarts de dotze del matí serà presentat als mitjans de comunicació el nou CATE, instal·lat en zona portuària i amb unes instal·lacions que permeten que se’ls presti als immigrants atenció individualitzada, amb zones d’assistència sanitària, d’aïllament mèdic i per a identificació a càrrec d’especialistes d’estrangeria i de manutenció, segons ha informat el ministeri d’Interior.

També disposarà d’habitacions diferenciades per a homes, dones i menors tant acompanyats com no acompanyats.

A l’una del migdia, els responsables de l’ONG Proactiva Open Arms oferiran una conferència de premsa a Los Barrios (Cadis) per informar sobre les incidències del viatge i l’estat dels immigrants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia