Societat

Onze morts i almenys cinc desapareguts per la crescuda d’un torrent a Calàbria

Els equips d’emergències rescaten 23 persones amb vida

El nivell del barranc es va elevar dos metres en poc temps i va sorpendre diversos grups d’excursionistes

Almenys onze persones han mort i cinc més han desaparegut a Itàlia després del desbordament d’un barranc del parc natural de Pollino com a conseqüència de les fortes pluges.

Les víctimes són excursionistes que aquest dilluns visitaven les gorges del riu Raganello, a Calàbria, i es van veure sorpresos per la crescuda sobtada del nivell del torrent, que es va elevar dos metres en poc temps, tot i que no plovia a la zona.

La Protecció Civil italiana ha confirmat el rescat de 10 cossos, entre els quals el d’una menor de 14 d’anys. L’onzena víctima ha mort aquesta nit de dilluns a dimarts a l’hospital. La majoria de víctimes pertanyen a dos grups d’excursionistes provinents de la Llombardia, al nord d’Itàlia.

El desbordament de la riera també ha provat onze ferits, els més greus dels quals han estat ingressats als hospitals de Consenza i la resta a la ciutat de Castrovillari.

Els efectius d’emergències busquen cinc persones més, si bé la xifra de desapareguts podria ser més alta perquè hi havia diversos grups d’excursionistes a la zona.

D’altra banda, els equips de rescat han pogut evacuar 23 persones atrapades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.