Societat

Els investigadors analitzen si l’atacant de la comissaria de Cornellà volia la “redempció religiosa” per ser homosexual

L’home va enviar un SMS de comiat a la seva exparella: ‘Me’n vaig si Déu vol al gran lloc que està allà a dalt’

Una de les hipòtesis de treball és que el jove podria haver buscat el que es coneix com a “suicide by cops”

Els investigadors que analitzen l’atac a una comissaria dels Mossos d’Esquadra a Cornellà per part del jove de 29 anys no descarten per ara cap extrem, però creuen que hi ha una “motivació personal per sobre de tot” i que la seva actuació estaria conduïda per la religió. Fonts jurídiques apunten que l’home podria haver buscat la “redempció religiosa” pel fet de ser homosexual. Els investigadors volen esbrinar si realment tenia la intenció de “morir matant” o si només va anar a la comissaria buscant que l’abatessin, el que es coneix com a “suicide by cops” –suïcidi a mans de la policia–.

El que sí que confirmen les mateixes fonts és que va enviar un SMS de comiat a la seva exparella, conscient que no tornaria. En el missatge hi deia: ’Me’n vaig si Déu vol al gran lloc que està allà a dalt’. Els Mossos d’Esquadra també han trobat una carta a casa de l’home amb un text manuscrit en àrab. Segons fonts jurídiques, es tractaria d’una espècie d’oració més que d’una carta de comiat.

De moment, l’Audiència Nacional continua fent-se càrrec de la investigació i serà aquest òrgan judicial qui decideixi si s’ha de continuar tractant el cas com a atac terrorista. Els investigadors no descarten cap extrem i continuen estudiant tota la informació que els Mossos d’Esquadra han recollit de la casa de l’agressor, que va morir abatut pels trets d’una agent.

Fonts jurídiques apunten que la religió hauria motivat la seva actuació i que l’home podria haver anat a la comissaria buscant una “redempció religiosa” perquè, tal com va confessar a la seva exdona, era homosexual i això no està ben vist dins la comunitat musulmana.

Els investigadors també volen determinar si l’home va patir algun procés de “radicalització” religiosa i si un tercer el va “adoctrinar”. O si, simplement, va començar a ser cada cop més religiós però per decisió pròpia. Tot i que encara no han procedit a revisar el material que hi havia a l’ordinador, els investigadors no han trobat “vincles explícits” amb el jihadisme radical.

D’altra banda, i segons les mateixes fonts, la dona no va relatar als Mossos que l’home hagués volgut suïcidar-se anteriorment.

En tot cas, a mesura que la investigació avanci, si l’Audiència Nacional descarta que va ser un acte terrorista hauria de retornar el cas al jutjat de Cornellà perquè continués amb la instrucció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona