Societat

Les Festes del Tura d’Olot consoliden l’oferta familiar

A la remodelada plaça del Mig s’oferirà una programació específica per a aquest públic

Serà un dels sis escenaris que es muntaran, entre els quals també destaca el del Firal, ara reurbanitzat

La comissió de festes consolida les propostes familiars de les Festes del Tura dedicant-hi un gruix important de la programació que es concentrarà a la plaça del Mig, un espai que s’està acabant de remodelar urbanísticament. D’entre l’oferta familiar específica, destaquen els tallers de faràndula de l’Escola Municipal d’Expressió i la Led Party amb el DJ Adrià Ortega –és una activitat dels pressupostos participatius de Joventut–. Aquesta plaça serà un dels sis escenaris de la festa major olotina, que començarà el 7 de setembre. D’entre aquests, destaca també el del passeig d’en Blay, el Firal, que s’està reurbanitzant. S’hi aplegaran els concerts de gran format i l’espai de les barraques, que aquest any, i coincidint amb la nova imatge d’aquest emblemàtic passeig, estrenarà estructures noves. La resta d’escenaris són la plaça Campdenmàs, el passeig de la Muralla, la plaça Major i els claustres del Carme. El regidor de Cultura i Festes, Josep Berga, ha avançat que han decidit iniciar els concerts de nit a les deu, dues hores abans que no pas fins ara, amb l’objectiu que els puguin disfrutar les persones que volen anar a dormir una mica més d’hora.

D’entre les novetats, també destaca que el grup El Til·ler agafa el relleu de l’Esbart d’Olot en l’organització del seguici, la cercavila de la faràndula històrica de la ciutat. Ho fa conjuntament amb la colla castellera d’Olot, els Xerrics, els quals després del lluïment d’aquesta faràndula pujaran les escales de Sant Esteve amb un pilar i després faran la cercavila i ofrena floral al Tura.

El grup de correfocs Pim Pam Pum Foc d’Olot s’ha aliat amb el dramaturg olotí Joan Fluvià i presentarà l’espectacle Santa Joana dels Escorxadors, a partir d’una adaptació d’un text de Bertolt Brecht. Es durà a terme a la plaça de braus després del correfoc. L’oferta d’arts escèniques es completa al Teatre Principal amb R[h]umans, de Rhum & Cia, i El fantasma de Canterville, amb Joan Pera.

La comissió de festes tindrà una dotzena de col·laboradors que donaran un cop de mà en l’organització de les activitats, que es podran seguir també a les xarxes socials. A més, Protecció Civil s’encarregarà, un any més, de lliurar les polseres identificatives per als més petits. El primer dia de festes s’instal·larà al Firal i a la plaça Móra per oferir, a partir de la cercavila, aquests braçalets que també es podran trobar a Can Trincheria.

LA XIFRA

6
escenaris
munta l’Ajuntament per la festa major olotina, tots als espais més cèntrics de la ciutat.

LA FRASE

Hi haurà concerts de tot tipus de música. Cal escollir bé els escenaris, segons els gustos de cadascú
Josep Berga
Regidor de Cultura i festes

LA DATA

07.09.18
és el dia que
comencen les Festes del Tura, que duraran cinc dies, fins a la tancada de gegants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia