Societat

Impuls definitiu perquè els Mossos siguin en el Citco

El centre d’intel·ligència comença els tràmits perquè en formin part de ple dret

L’acord del 2017 no s’ha complert

El Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco) va acordar ahir començar els “tràmits finals” per tancar els detalls tècnics i operatius pendents per a la definitiva incorporació dels Mossos d’Esquadra com a membres de ple dret d’aquest organisme. Així ho va anunciar en declaracions als periodistes el director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, després de la reunió que aquest organisme va mantenir ahir a Madrid arran de l’atac suposadament terrorista que va patir ahir una comissaria dels Mossos a Cornellà.

A la reunió d’ahir, segons Martínez, es va acordar endegar els “tràmits finals” per incorporar definitivament el cos dels Mossos com a “membre de ple dret” del Citco, una històrica reivindicació de la policia catalana i del govern de la Generalitat que es va pactar a la reunió de la junta de seguretat de Catalunya del 10 de juliol del 2017 però que encara no s’ha executat.

Martínez va celebrar el pas definitiu aconseguit a la reunió d’ahir, si bé va precisar que encara no s’ha determinat cap data exacta per a la incorporació plena dels Mossos al Citco, on ara assisteixen com a convidats a les reunions. És clau per combatre el terrorisme gihadista. Amb tot, va assegurar que amb l’acord “es tanca una demanda operativa imprescindible”.

El director dels Mossos també va destacar que a la sessió d’ahir del Citco es va acordar de mantenir una reunió diària d’aquest centre d’intel·ligència mentre es consideri convenient intercanviar informació i dades policials sobre l’assalt de la comissaria de Cornellà, amb la presència dels Mossos. Els investigadors assenyalen que el veí de Cornellà va actuar per una crisi personal i religiosa, i per ara no han trobat cap vincle amb Estat Islàmic.

En la junta de seguretat de l’estiu passat, després de vuit anys de no reunir-se, el govern espanyol del PP va acceptar l’entrada dels Mossos al Citco, però es va ajornar la incorporació directa de la policia catalana a les bases de dades de la Interpol. La incorporació als sistemes d’informació d’aquest ens, que agrupa més de 190 països, es va resoldre que es discutiria en una subcomissió.

LA DATA

10.07.17
En la junta de seguretat
es va acordar l’entrada dels Mossos al Citco, però no es va fer realitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia