Societat

La Santa supera les 100.000 visites i els números del 2017

El recinte d’oci de Santa Cristina d’Aro ha guanyat públic en la segona edició, i encara pot fer créixer la xifra final fins aquest diumenge

També puja la facturació de restauradors i artesans

La segona edició de La Santa, el recinte estival d’oci al Horse Club de Santa Cristina d’Aro, superarà els números de la primera temporada, que l’any passat va aplegar uns 80.000 assistents. El seu promotor, Julio Rico, destacava ahir que ja acumulaven uns 104.000 visitants, en espera que la xifra encara creixi en les vetllades que falten fins a la cloenda, aquest diumenge al vespre.

Entre els canvis introduïts aquest estiu, la concentració del calendari d’obertura semblava una aposta arriscada, ja que el 2017 havien arrencat a principi de juliol –tot i que només divendres i caps de setmana– i a l’agost descansaven els dilluns.

Aquest cop han centrat l’objectiu en les cinc setmanes de temporada alta, des del 20 de juliol i obrint cada dia, i l’empresari explica que entre setmana no han baixat dels 3.000 assistents diaris, al juliol, i que a l’agost els registres encara han millorat, “amb puntes de 5.400 persones, dissabte passat”, amb un concert acústic del cantant Manu Guix.

Més gastronomia

Amb vista al futur, no tanquen la porta a mirar de promoure activitats fora d’estiu, en ponts o períodes de Nadal o Setmana Santa. Rico sosté que volen “consolidar l’espai de manera permanent com una referència a la Costa Brava centre”, però la prioritat ara ja és la tercera edició de l’estiu vinent, en què –segons avançava ahir– ja tenen “pràcticament coberts tots els espais de restauració”, una faceta que aquest any ha guanyat força clientela i que podrien enfortir amb un nou espai gastronòmic. Pel que fa a artesans i petit comerç, el balanç també és positiu i el 60% de les parades del 2019 ja estan també reservades. I entre els complements que volen explotar, les activitats per al públic infantil, que l’any vinent volen redreçar “més cap al vessant lúdic i menys al comercial”. Els impactes generats pels assistents en xarxes socials també els han enfortit i perseveraran en l’oferta de proximitat, amb un 50% de públic autòcton i atret pels productes o articles de quilòmetre zero.

LA XIFRA

104.000
visitants
ja acumulava ahir, abans de la jornada del vespre, el recinte de La Santa des que va obrir el 20 de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona