Societat

La Fira de Vins i Caves torna amb força a Palafrugell

La 38a edició de la mostra es retroba amb el municipi on va néixer per confluir amb gastronomia, suro, jazz i cultura

La 38a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya, un dels esdeveniments estivals amb més tradició a la Costa Brava, es retrobarà divendres i el cap de setmana amb la població que el va veure néixer, Palafrugell, tot i que aquest cop en comptes de l’emplaçament original, al Camp d’en Prats, s’instal·larà divendres, dissabte i diumenge a partir de les 20 h a la plaça de Can Mario, a tocar del Museu del Suro. Aquest equipament, a més del museu d’escultura de la Fundació Vila Casas i la Biennal Xavier Miserachs, faran jornades de portes obertes. I per redoblar el maridatge cultural, el consistori hi ha fet coincidir les actuacions del festival Street Jazz Costa Brava.

El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, amb cellers que tindran especial protagonisme en la convocatòria, destacava la implicació d’alguns dels joves emprenedors, per bé que hi haurà representació de la resta de DO catalanes. I l’alcalde, Josep Piferrer, deia que volen vincular la fira amb el passatsurer del Baix Empordà –que es pot conèixeral museu– i la gastronomia de restaurants adherits al col·lectiu Cuina de l’Empordanet, que aquesta edició s’encarregaran de l’elaboració dels tastets per maridar els vins.

El canvi de lloc, després del pas per Palamós i els darrers anys amb seu a Pals, és un risc que els promotors volen assumir amb les noves propostes i un espai més folgat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia