Societat

Banyoles tindrà a la tardor una pista de futbol de la fundació Johan Cruyff

Les instal·lacions, amb un caire social, s’estan construint al barri de Canaleta i seran les primeres d’aquesta entitat a les comarques de Girona

La primera Cruyff court de les comarques de Girona s’està construint al barri de Canaleta de Banyoles. Els treballs han consistit fins ara a aplanar el terreny i, si es compleixen els terminis previstos, ja es podrà utilitzar a la tardor. Les instal·lacions consisteixen en una pista de futbol de gespa artificial i, si bé estan pensades per a la mainada del barri, seran obertes a tothom. La pista, pressupostada en 180.000 euros, està apadrinada per la fundació que porta el nom del llegendari futbolista holandès del FC Barcelona i la seva construcció és fruit d’un conveni entre aquesta entitat i l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa i la Fundació del Futbol Club Barcelona.

Les Cruyff courts tenen sobretot un vessant social, perquè el seu principal objectiu és esdevenir “llocs de trobada en què els nens aprenen la importància de la unió, de l’amistat, de descobrir el seu propi talent i d’aprendre a guanyar i a perdre”, segons va dir el consistori quan es va presentar el projecte. L’Ajuntament es cuidarà de dinamitzar l’espai, organitzant-hi, per exemple, algunes competicions. Els partits els disputen equips de sis jugadors, que no poden tenir més de tretze anys d’edat. A les instal·lacions hi haurà cartells amb les anomenades 14 regles de Johan Cruyff, entre les quals figuren el respecte, la responsabilitat, les actituds integradores, l’esperit d’equip i el foment de la tècnica com a fase de la pràctica del futbol.

El fet que s’hagi triat precisament Canaleta per construir-la no és casual. El barri no disposa d’un equipament de lleure per als més joves, que solen fer servir la placeta que hi ha entre els blocs de pisos per jugar a pilota i fer altres activitats, un fet que causa molèsties als veïns.

LA XIFRA

180.000
euros
és el pressupost del nou equipament, que paguen a mitges la Fundació Johan Cruyff i l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia