Societat

L’exalcalde Joan Solana serà el pregoner de la festa major de Banyoles

Per primer cop, l’acte que serveix d’obertura oficial de la programació de Sant Martirià s’encarrega a un antic batlle de la ciutat de l’estany

“La veritat és que no m’ho vaig haver de pensar gens, quan l’alcalde m’ho va proposar”, deia ahir Joan Solana, la persona escollida per fer el pregó que ha d’obrir oficialment la festa major de Banyoles d’aquest any, el 14 d’octubre (Teatre Municipal, 12 h del migdia). Quant al contingut, encara és aviat per poder concretar res –va assegurar–, però va avançar que vol reflexionar sobre l’evolució de Banyoles des dels punts de vista polític, educatiu i cultural. Són, de fet, els tres camps principals en què s’ha mogut i es mou, en tant que va ser alcalde de la ciutat al capdavant de l’extinta Plataforma Progressista (vinculada al PSC, del qual Solana va ser militant) i delegat de Cultura a Girona; professor d’institut i home de teatre. “No serà un discurs d’estil nostàlgic”, va avisar.

L’anunci de la identitat del pregoner –un dels noms més buscats a la ciutat de l’estany quan s’acosta Sant Martirià– l’ha fet aquesta setmana l’alcalde, que ha explicat que l’elecció ha tingut el vistiplau de tots els grups polítics representats a l’Ajuntament. “L’hem escollit –destaca Miquel Noguer– no tant pel seu vessant polític, sinó per la seva trajectòria com a banyolí, en el teatre i la docència.”

Des que al 1973 es va instaurar el pregó a la festa major de Banyoles, mai fins ara ha anat a càrrec d’un exalcalde. Ocupant aquest càrrec (1991-1999) Joan Solana Figueras (nascut a Banyoles el 1951) va viure els Jocs Olímpics, però també va patir el naufragi de l’Oca. Ha escrit i dirigit obres de narrativa i dramatúrgia i a ell es deu –almenys en part– la vitalitat que el teatre té a Banyoles. La seva tasca docent s’ha plasmat en les classes de literatura a secundària.

LA DATA

14.10.18
és el dia
del pregó, que tindrà lloc a les 12 h del migdia al Teatre Municipal.

LA FRASE

Parlaré de l’evolució de la ciutat des dels punts de vista polític, educatiu i cultural
Joan Solana
PREGONER DE SANT MARTIRIÀ 2018


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia