Societat

Una estelada que podia sortir cara a un ceretà

El contenciós administratiu 3 de Girona anul·la la multa de 3.001 euros per haver-la exhibit en la final d’hoquei gel a Jaca

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha donat la raó a un veí de Puigcerdà, Alfred Bosom, que havia estat condemnat a pagar 3.001 euros per haver exhibit una estelada i haver creat una alteració de l’ordre públic en l’últim partit de la final a cinc de la lliga estatal d’hoquei gel celebrat a Jaca (Osca) entre l’equip local i el club d’hoquei de la capital ceretana. En concret, la sentència, que és ferma, estima el recurs que va presentar el seu lletrat, Andreu Garriga, i anul·la aquesta sanció.

Els fets van tenir lloc el 7 d’abril del 2015, al partit en què el Gel Puigcerdà i el Jaca es jugaven la lliga. Aquell dia, Alfred Bosom, que accidentalment feia de delegat, va posar l’estelada a la tanca de la zona on hi havia la banqueta, on ell estava assegut. De fet, ell mateix remarca que ho havia fet en altres partits que havien jugat en aquella mateixa pista i que mai no hi va haver cap incident.

Al final del partit, no obstant això, i quan ja es dirigia amb l’estelada als vestidors juntament amb els jugadors, va ser abordat per un agent de la policia espanyola que li va recriminar de males maneres que estava provocant el public aragonès. El mateix agent de la policia el va esperar a la sortida i li va demanar el número de DNI abans de pujar a l’autocar que els tornava a la Cerdanya i va dirigir-li frases del tipus: “Te vas a acordar de mi.”

Bosom va ser condemnat per una infracció greu de la llei estatal contra la violència, el racisme i la intolerància en l’esport, en concret, perquè presumptament va empentar i ser desconsiderat amb l’agent de la policia espanyola abans citat i per dirigir-se provocant el públic. Alfred Bosom ha negat que fes res del que se li atribueix i així ha quedat provat segons l’última sentència del jutjat contenciós administratiu 3 de Girona. “Al contrari, va ser ell qui em va empentar. Jo no vaig oposar cap mena de resistència, ni vaig dir res”, ha remarcat.

Respecte a les provocacions al públic, el veí de Puigcerdà ha relatat que els seguidors locals cridaven d’alegria per haver guanyat la lliga i no perquè ell exhibís una estelada. “En canvi, el policia que em va denunciar deia que cridaven per les meves provocacions”, ha manifestat.

El seu representant legal hi ha afegit que la final de Jaca de l’abril del 2015 va ser un partit jugat amb normalitat i també hi va haver normalitat en el comportament del públic i de les respectives banquetes. En el recurs a la multa imposada també es fa constar, com així es recull en la sentència que s’ha fet pública ara, que hi ha hagut falta de garanties en el procés sancionador per la manca de notificació i lliurament de la denúncia per escrit el dia dels fets i per la vulneració del principi de tipicitat.

LA DATA

07.05.15
és el dia en què
van tenir lloc els fets, que van acabar amb una multa de 3.001 euros per al veí de Puigcerdà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA