Societat

Olot inicia avui cinc dies d’unes Festes del Tura tenyides de color groc

Molts espais on se celebren els actes llueixen llaços grocs i pancartes, i moltes entitats també en duran

El president Torra assisteix al pregó

Les olotines i els olotins inicien avui a la tarda amb la cercavila de la faràndula unes Festes del Tura que seran molt reivindicatives. I és que se celebren amb polítics del país a la presó i exiliats. Al convit oficial de la festa, l’alcalde, Josep Maria Corominas, ha demanat “moltíssima alegria” i ha remarcat que Olot i el país la necessiten. Això no obstant, ha fet un clam a favor dels polítics damnificats pel procés. “Que ningú oblidi que tenim amics a la presó o a l’exili”, ha indicat.

En aquest sentit, ha informat que intentaran que tots plegats siguin presents a la festa major d’Olot. No ha volgut avançar, però, com es farà realitat això. Només que serà en el marc de la trobada de cada dilluns amb un acte que serà especial del qual ara estan polint els detalls amb Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Sí que ha anunciat la presència, avui, del president de la Generalitat Quim Torra al balcó de Can Joanetes, seu de l’Ajuntament, per seguir el pregó, que anirà a càrrec de la penya La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de Roca.

Josep Maria Corominas ha afirmat que en la programació tothom trobarà l’espai apropiat, cosa que, segons ell, és possible gràcies al model d’actes gratuïts i agrupats al centre. I també ha fet una crida al civisme. “Cal passar-ho bé al màxim amb el límit de quan s’incomoda algú”, ha sentenciat.

Ciutat groga

Els espais públics de la ciutat d’Olot són més grocs que mai, especialment els principals escenaris de la festa. La plaça Major, per exemple, està ornamentada amb llaços grocs, al costat de l’ornamentació habitual. A més, hi ha moltes entitats que han anunciat que lluiran llaços grocs, lemes reclamant la llibertat dels presos i altres elements reivindicatius. Així, per exemple, està previst que la gegantessa canviï el seu ram de flors habitual per un de flors completament grogues i que els balladors dels nans, cavallets, gegants i cap de Lligamosques duguin algun element reivindicatiu. Els membres de la penya Marrinxos també lluiran llaços grocs als actes en els quals participin, com ara a la carrossa de la Batalla de les Flors.

Diversos elements de la faràndula dels barris lluiran a la cercavila símbols reivindicatius. Els membres de la penya Aoapix duran el mocador groc d’Òmnium. Olot, doncs, està a punt per a unes festes diferents.

LA FRASE

Convido a fer sentir al president de la Generalitat el nostre escalf en un moment com l’actual
Josep Maria Corominas
alcalde d’Olot

LA DATA

07.09.18
A les nou del vespre
els membres de La Carnavalesca pronunciaran el pregó, al qual assistirà Quim Torra.

Prova d’esforç per al nou passeig d’en Blay

Les Festes del Tura són una prova d’esforç per al nou passeig d’en Blay, el Firal. Ho ha dit l’alcalde, que ha afirmat que està a punt i a disposició “perquè hi hagi vida”; és a dir, perquè recuperi la centralitat de la vida social olotina. No es podrà activar la font ornamental, amb aigua polvoritzada per passar-hi per sota els dies de calor, perquè falten alguns elements. També s’estrenaran les barraques, totes amb el mateix disseny i ara situades al passeig central. També passarà una prova d’estrès, el nou espai del Firal Petit, on es farà el primer concert de gran format, amb Txarango.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot