Societat

Sentit condol del país per la mort de Dalmau

Serà acomiadat avui a la tarda a Gallifa en una cerimònia mixta, religiosa i laica, i serà incinerat

Els presidents Torra i Pujol aniran a retre-li homenatge

Mn. Dalmau, “l’últim roquer de l’Església catalana independentista i republicana”, segons l’excapellà i filòsof Jaume Rodri, el seu amic, serà acomiadat avui a les quatre de la tarda a la parròquia de Gallifa, on el règim franquista el va enviar “castigat” per la seva lluita per la llibertat. Impulsor de la majoria d’iniciatives a favor de la llibertat, dels obrers i del poble de Catalunya, al costat de Xirinacs, el pare Llimona i Joan Botam –encara dempeus–, mossèn Dalmau va estar al costat de totes les causes justes i va ser fundador, entre moltes altres coses, de l’Assemblea de Catalunya i impulsor, a traves de Pax Christi, el 1975, de la mobilització Poble català, posa’t a caminar.

Serà acomiadat avui en una cerimònia mixta, religiosa i laica. El president Quim Torra li anirà a retre el seu homenatge a dos quarts de dues del migdia i l’expresident Jordi Pujol ho farà mitja hora després. Serà incinerat. Les seves cendres seran dipositades al Santuari de l’Ecologia de Gallifa, que ell va remodelar en un acte d’amor a l’ecologia i el medi ambient, el pròxim 20 d’octubre, el dia que hauria fet 92 anys.

La seva mort ha estat àmpliament sentida i ahir van ser desenes les persones que ho van manifestar públicament i li van donar les gràcies. Rodri deia ahir que l’únic que Dalmau “hauria lamentat avui hauria estat no poder assistir a la Diada de l’11 de setembre”, i recordava que l’any passat, amb 90 anys, no hi va faltar. Està convençut que “amb ell ha desaparegut una època. S’ha acabat l’Església compromesa amb el poble, amb la llibertat, amb l’essència de país. L’Església catòlica a Catalunya ha deixat d’existir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS