Societat

Joventut lliura les dotze beques Carnet Jove 2018

Els becats faran estades professionals a institucions i empreses, com El Punt Avui

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, van lliurar dimecres les dotze beques Carnet Jove 2018.

Les noies i els nois seleccionats en aquesta nova edició podran dur a terme unes estades professionals d’un any de durada en empreses i entitats de referència en camps professionals com el periodisme escrit, estada que acull El Punt Avui. Altres àmbits inclosos en el programa són els de l’esport, l’acció social, el disseny, el còmic, la ràdio, la fotografia i cinc disciplines televisives: la realització, la caracterització, l’ambientació, el muntatge musical i el vestuari. A més de l’experiència professional acumulada, el jove beneficiari obtindrà un ajut de 5.000 euros.

L’acte de lliurament de la beca i de reconeixement de la tasca de la darrera promoció va incloure la presència dels representants i els tutors de les empreses i institucions que col·laboren amb el programa, que a més d’El Punt Avui són Televisió de Catalunya, el FC Barcelona –que s’hi incorpora enguany amb una beca en l’àmbit de la preparació física dels esportistes–, Grup Flaix, La Vanguardia, Panini Còmics, Estudi Muto, Ediciones El Jueves i la Fundació Bancària La Caixa.

Així mateix, també hi van assistir representants d’organismes que formen part dels diferents jurats de valoració i que col·laboren en la difusió de la iniciativa: l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i la Federació d’Institucions Professionals del Còmic.

Marta Vilalta va assenyalar que el centenar de beques Carnet Jove ja concedides han permès d’afavorir l’aprenentatge, l’experiència i la inserció professional dels joves en el seu sector. I hi va afegir: “Amb l’impuls social volem posar, encara més, el Carnet Jove al servei dels joves. I la possibilitat d’oferir-los una estada professional en empreses de referència és una manera òptima per ajudar-los a aconseguir les oportunitats que es mereixen professionalment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia