Societat

Girona reviu un any més els setges napoleònics

Ahir al matí els regiments van desfilar pel Barri Vell, a la tarda van fer tallers per a la mainada i van recrear el Gran Dia de la ciutat

Avui a les 12 h fan la recreació d’una batalla a les ribes del Ter

La tradicional commemoració dels setges napoleònics torna a protagonitzar el cap de setmana d’actes a la ciutat de Girona. Ahir la festa va començar a les 10 del matí amb l’obertura del campament al parc de les Ribes del Ter. I a les 12 del migdia es va fer la desfilada dels grups de recreació històrica per diferents carrers del Barri Vell. La concentració dels diversos regiments i recreadors a la plaça de Sant Feliu va generar força expectació entre els turistes que a aquella hora s’aplegaven en aquella zona i molts van decidir de seguir-los en el seu pas pels carrers de Calderers, Ballesteries, Argenteria, rambla de la Llibertat, plaça del Vi, pont de Pedra, carrer Santa Clara, fins a arribar a la plaça Independència, on va acabar amb una salva d’honor davant de l’estàtua del general Álvarez de Castro. Pel que fa als defensors, hi van participar els Miquelets de Girona, el regiment Ultònia i recreadors que feien el paper de mariners de la costa de Sant Feliu de Guíxols, que van anar fins a Girona a ajudar durant els setges. També un grup que representa els Cameron Highlanders, d’Escòcia, als quals, tot i no haver participat en les guerres napoleòniques de Girona, se’ls convida cada any. Per la banda dels atacants, diferents grups catalans i també vinguts d’altres països europeus van representar tres unitats del bàndol dels francesos: els lleugers de la Neuvieme, caçadors de la Guàrdia Imperial i una darrera unitat de caçadors lleugers.

A les 17 h es va fer un taller a la Rambla en el qual els figurants van ensenyar a la mainada com funcionaven els regiments i com es combatia en temps de Napoleó. A les 18.30 h va començar a la plaça de Sant Domènec la tradicional representació del Gran Dia de Girona, a la qual van assistir unes tres-centes persones de públic. Avui es farà una altra de les representacions que més solen atraure el públic. Serà a partir de les 12 h, en què es farà la recreació d’una batalla a camp obert al parc de les Ribes del Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona