Societat

Omella reclama no caure en la “temptació de la divisió” ni de la “confrontació”

El cardenal arquebisbe de Barcelona demana “ajuda” a Santa Maria de la Mercè per viure “en comunió, en respecte i en pau”

El president del Govern, Quim Torra, assisteix a la missa

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha reclamat no caure en la “temptació de la divisió”, de la “confrontació” ni de la “imposició” de les “maneres de veure i construir el món”. Durant la missa solemne de l’homilia a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona aquest dilluns al matí, una setmana abans del primer aniversari de l’1-O, Omella també ha demanat “ajuda” a Santa Maria de la Mercè per viure en “comunió, en respecte i en pau”. El president del Govern, Quim Torra, ha assistit a la missa, que ha aplegat unes 800 persones a la Basílica de la Mercè. També hi han anat els líders dels grups municipals de Barcelona Xavier Trias (Grup Demòcrata), Alfred Bosch (ERC), Jaume Collboni (PSC), Carina Mejías (Cs) i Alberto Fernández-Díaz (PP), a més de la subdelegada del govern espanyol, Montserrat Garcia i representants de l’exèrcit.

Durant la pregària, Omella ha demanat “pau i tranquil·litat” al món i, de manera “especial”, a Catalunya. “Concedeix-nos ser testimonis, valents i humils, d’esperança per a tots i, de manera especial, per als nostres germans més deprimits i necessitats”, ha afegit l’arquebisbe. Omella també ha subratllat que els creients seran “testimonis de misericòrdia” enmig de la societat si s’acosten a Déu i hi tracten en “intimitat”. “Beneït qui confia en el Senyor i no en els déus i senyors de la terra, éssers de fang que no poden salvar. Sense Déu no hi ha futur, no hi ha esperança, no hi ha misericòrdia ni tendresa”, ha sentenciat.

L’homilia també s’ha centrat en un crit a “l’esperança”, i ha reiterat que Santa Maria és un “model exemplar” de vida cristiana, en ser la “primera en la fe, en l’esperança i en l’amor”. Aquest any s’han commemorat els 800 anys de la fundació de l’Orde de la Mercè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona