Societat

Les dones han de treballar 52 dies més per cobrar el mateix

Un estudi d’Oxfam Intermón alerta de l’enquistament de la bretxa salarial

Les dones han de treballar 52 dies més a l’any per aconseguir el mateix sou que els homes a l’Estat, segons un informe d’Oxfam Intermón, que indica que el 2014 una de cada cinc dones va tenir una baixa remuneració, davant un de cada deu homes. Amb el títol Veus contra la precarietat: dones i pobresa laboral a Europa, l’informe de l’ONG denuncia que a la Unió Europea (UE) continua existint la bretxa de gènere –encara que es redueix molt lentament– i les dones europees guanyen un 16% menys que els homes, per la qual cosa haurien de treballar 52 dies més a l’any que ells per igualar salaris.

Amb dades recollides entre els anys 2010 i 2017, l’informe alerta també que la feina domèstica no remunerada de les dones suposaria un 41% del PIB a l’Estat i un 13% del mundial (10 bilions d’euros). També augmenta el risc de pobresa i exclusió social ser família monoparental i a l’Estat espanyol més de la meitat d’aquestes famílies ho estan; un 83% estan encapçalades per dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia