Societat

Tarragona viurà un ‘mundial casteller’ obert

Es preveu un duel vibrant entre els Castellers de Vilafranca, actuals campions, i la Colla Vella, la gran favorita

Apassionant i obert a tots els pronòstics. La Tarraco Arena Plaça de Tarragona, el castellòdrom del món casteller, viurà aquest diumenge el 27è Concurs de Castells 2018. Amb més d’un centenar de mitjans de comunicació i més de 350 professionals acreditats, el certamen tarragoní s’ha convertit en l’espectacle estel·lar per difondre els castells al món.

De les quatre colles amb possibilitats de guanyar, els Castellers de Vilafranca, campions de les vuit últimes edicions, i la Colla Vella, la formació que ha fet els millors castells enguany, parteixen en la pole position dels favorits.

Obrirà Vilafranca amb el 3 de 10 per tot seguit jugar amb la torre de 8 neta, mentre que el seu tercer castell top pot ser el 4 de 10. Penalitzats per les caigudes, des de l’inici de curs, els de Toni Bach confien en la seva mentalitat guanyadora per revalidar el títol.

La caiguda amb conseqüències del 4 de 10 a Tarragona (16/09) ha obligat la Colla Vella a refer els troncs dels seus castells amb poc temps de marge fins al certamen. Això no obstant, els rosats conserven la condició de grans favorits a la victòria final. Per aconseguir-ho, els d’Albert Martínez atacaran el 2 de 8 i el 4 de 9 nets, i completaran l’aposta de màxims amb un dels dos castells de 10.

3 de 10 i 3 de 9 net

Per la seva banda, la Jove Xiquets de Tarragona té en el 3 de 10 el seu gran objectiu, que acompanyarà amb el 4 de 9 amb l’agulla i el 5 de 9. Seria una actuació fabulosa per a la colla d’Aleix Bordas, independentment que no guanyi.

I atenció a la Colla Joves, que es pot presentar amb el 2 de 8 net tot encapçalant una impressionant artilleria de nets, amb el 4 de 9 i l’inèdit 3 de 9 desfolrats. Si és capaç de fer-ho tot, la colla de Francesc Ramon serà la guanyadora.

Cal dir, però, que cap de les quatre colles arriba a la gran cita com voldria. La temporada ha estat molt exigent i ha passat factura.

Es preveu que uns 12.000 espectadors assistiran al concurs de diumenge. Les entrades estan esgotades. Es van acabar pocs minuts després que es possessin a la venda el 31 de juliol passat.

Gamma extra

Dues colles més, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró, intentaran també construccions de gamma extra: el 2 de 9 i el 5 de 9, en ambdós casos. La relació de participants del concurs de castells es completa amb els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sabadell, els Marrecs de Salt, Vila de Gràcia i Sant Cugat. Totes disposaran de cinc oportunitats (rondes) per aixecar els seus castells, dels quals solament puntuaran els tres millors, amb la novetat (molt polèmica) que se n’admetrà un de carregat.

El 27è concurs obre el foc aquesta mateixa tarda a la Tarraco Arena (a dos quarts de cinc) amb les 19 colles classificades en el segon grup del Rànquing Estrella. Els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada són els principals candidats al triomf. L’espera s’ha acabat. El mundial casteller ja és aquí!

LES XIFRES

12.000
espectadors assistiran diumenge al concurs. Les entrades es van esgotar en pocs minuts.
12
colles competiran al concurs de diumenge i 19 al de nivell B de dissabte, totes a la Tarraco Arena Plaça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.