Societat

La fira medieval Aloja de Banyoles, que compleix deu anys, continua creixent

La programació, amb prop de seixanta propostes, abasta tres dies sencers i ofereix novetats com ara una cercavila d’éssers llegendaris i les Gàrgoles de Foc

Aprofitant que divendres és festiu, la fira medieval i fantàstica de Banyoles Aloja d’aquest any durarà tres jornades senceres, els dies 12, 13 i 14. Coincidint amb el seu desè aniversari, ofereix un programa més potent que mai, amb prop de 60 activitats de caire lúdic i cultural, amb els espectacles com a pal de paller. Hi haurà novetats, entre les quals destaca una cercavila formada per personatges llegendaris o mitològics relacionats amb l’edat mitjana interpretats per Alma Cubrae, acompanyats de la colla de diables Gàrgoles de Foc (dissabte, 20.30 h); l’espectacle El setge de Sant Joan d’Acre, d’Alma Cubrae [vegeu informació annexa], un altre de circ aeri de Human No Limits (dissabte, 13 h i diumenge, 19 h a la Muralla), o la primera trobada d’instagramers de literatura medieval (tots els dies, a la Muralla).

Com en edicions anteriors, el pas d’armes (dissabte, 17 h, Muralla), la recreació de l’entrada de l’abat a la vila (divendres, 17 h) i l’espectacle final (La venjança dels dos monjos, diumenge, 21 h) són, sobre el paper, els esdeveniments que atrauran més públic.

Durant tots tres dies hi haurà un mercat, tallers, un espai de jocs i altres activitats adreçades principalment al públic familiar. Per primer cop, es distribuiran polseres per identificar la mainada.

LA XIFRA

80
voluntaris
de la comarca i d’altres llocs fan possible l’organització d’aquesta fira.

‘La comanda’, d’Enric Crespi, inspira dos espectacles

La novel·la d’Enric Crespi La comanda (Nautilus, 2013), que s’acaba de reeditar, ha servit d’inspiració per a dues de les propostes de la companyia Alba Cubrae de la fira Aloja d’aquest any. D’una banda, El setge de Sant Joan d’Acre, un dels episodis més sagnants de la lluita entre cristians i musulmans durant les croades, que l’autor barceloní establert al Pla de l’Estany recrea en la seva novel·la. Els actors posaran en escena el setge i la caiguda de la ciutat divendres (17.45 h, la Muralla). D’altra banda, es basaran en altres passatges del llibre per al Judici per combat (qui guanya és qui té la raó), que es representarà dissabte (12.30 h, la Muralla).

Tant els directors d’Alma Cubrae (Àngel i Jordi Rodríguez) com Enric Crespi van participar, junt amb la regidora Joana Vilà, en la presentació del programa, ahir al matí. Crespi va anunciar la pròxima publicació de les dues novel·les que completaran una trilogia que es posarà a la venda de manera completa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS