Societat

El Banc dels Aliments busca 27.500 voluntaris

El Gran Recapte se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre

Un 13,2% de la població, vora un milió de persones, està en situació de pobresa

El Banc dels Aliments necessita la participació de 27.500 voluntaris per al Gran Recapte, la campanya de recollida d’aliments que se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre. La Fundació del Banc dels Aliments espera assolir les mateixes xifres de participació i recaptació que l’any passat i ha habilitat més de 2.000 punts de recollida, diu Efe.

“Estarem contents d’arribar a la xifra de l’any passat. Aconseguir que hi participin 30.000 persones ho considerem un èxit”, va assegurar ahir en la presentació a la premsa el director de l’entitat, Lluís Fatjó-Vila, que també va explicar que els bancs dels aliments distribueixen habitualment aliments bàsics a 202.025 persones a Catalunya. Amb tot, la campanya de l’any passat va arribar a 209.000 persones i s’hi van recollir 4.656 tones d’aliments bàsics. Com ja es recomana als donants, els aliments bàsics més necessaris són aquells de llarga durada amb un alt contingut de nutrients i proteïnes com ara la llet, l’oli, les conserves vegetals o els llegums.

El Banc dels Aliments funciona durant tot l’any, però el Gran Recapte permet regularitzar la recollida d’aliments bàsics i assegurar el proveïment durant tres mesos, segons va dir Fatjó-Vila.

A diferència de l’any passat, aquest any l’organització ja ha aconseguit un local dins del Consorci de la Zona Franca de Barcelona gràcies a la intermediació de l’Ajuntament, que ha decidit ajornar l’enderroc de l’edifici que servirà per emmagatzemar durant tres mesos els aliments recollits durant la campanya.

Segons dades del 2016, un 13,2% de la població –és a dir, un total de 990.318 persones– estava en situació de pobresa, i un 4,3% d’aquesta –320.816 persones– estava en situació de pobresa severa. La pobresa alimentària continua sent molt important.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES