Societat

Més d’una trentena de propostes veïnals a Celrà

El projecte del carril bici entre el poble i Girona és el que ha rebut més vots en la fase inicial del procés de pressupostos participatius

En la segona posició hi ha l’execució de millores a la piscina municipal

Que ningú parli per tu és el nom de l’espai on els veïns de Celrà poden formular propostes i votar aquelles que creguin més convenients per al municipi. Un total de 210 ciutadans hi han pres part fins ara, en el marc dels pressupostos participatius. Diverses persones han fet arribar els seus suggeriments, amb l’objectiu que el consistori inclogui partides específiques en la previsió de comptes del 2019 per tirar endavant les iniciatives. Mitjançant aquest procés es van recollir 33 propostes aportades pels veïns. En la primera fase de votació, la més reclamada va ser el carril bici de Celrà a Girona. La segueixen, en nombre de vots, la proposta de fer millores a la piscina municipal, un nou pavelló esportiu o l’ampliació de les instal·lacions ja existents, reformes al moll de l’estació, que el centre cívic La Fàbrica estigui obert els 365 dies de l’any, fer “un poble amic dels nens i les nenes”, que hi hagi una zona de barbacoes, la instal·lació d’un radar a la carretera de Palamós, que es tiri endavant una xarxa de parcs infantils amb una mirada educativa i de poble, o la formulació d’un projecte municipal intercultural per a la cohesió i contra els prejudicis.

Qualsevol ciutadà major de 14 anys inscrit en el portal de participació va poder fer propostes i votar els pressupostos participatius digitalment o mitjançant el vot assistit. Les idees es podien formular a través del web participa.celra.cat o amb el mòbil, amb una aplicació disponible tant per a Android com per a Apple. Aquesta eina la va impulsar l’Ajuntament de Celrà per posar-la a disposició dels veïns, amb l’objectiu d’elaborar uns pressupostos municipals que responguin als interessos reals de la gent. En la primera fase –del 10 al 25 de setembre– l’àrea de participació ciutadana va realitzar una campanya de dinamització de l’aplicació i es van recollir les 33 propostes.

Ara està en marxa la segona fase, en la qual es fa la valoració tècnica de les iniciatives més votades. S’efectuarà un càlcul econòmic aproximat de les propostes per analitzar la seva viabilitat i per poder oferir més dades amb vista a la votació final. En cas que alguna no sigui possible o ja s’estigui executant, s’aportarà un raonament tècnic de la seva no inclusió en la votació final, que centrarà la tercera fase. Serà el cas, precisament, del carril bici fins a Girona, que no s’inclourà en la darrera votació perquè el projecte ja s’està impulsant des de l’Ajuntament. Amb tot, el dia 15 començarà la tanda de votació final, en què els ciutadans podran prioritzar les propostes en funció de la partida destinada al pressupost participatiu. El període de votació finalitzarà el 23 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.