Societat

Compromís a Tossa per un turisme sostenible

Amb la certificació Biosphere, l’equip de govern aposta per la gestió responsable

L’Ajuntament de Tossa de Mar s’ha compromès a promoure un turisme sostenible i treballarà, de manera transversal, per a la responsabilitat en la gestió econòmica i del medi ambient. Tossa ha rebut fa uns dies la certificació Biosphere, que dona l’Institut de Turisme Responsable (ITR).

La regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals (Tossa Unida) va informar ahir de la certificació Biosphere en el marc de les jornades de tardor, que tenen lloc des de dilluns i fins divendres a la Sala Messana de l’edifici La Nau. El nom de les jornades és, justament, Cap a un nou model de municipi i destí turístic sostenible. El secretari general de l’ITR, Patricio Azcárete, va valorar ahir els deures i avantatges de la certificació rebuda per Tossa.

Un dels estàndards de destinació sostenible de Biosphere fa referència a la producció i al consum. Fa esment, entre altres aspectes, a disposar d’una política de compres i cultura comercial turística que prioritzi el consum de produccions i serveis locals. També valora que es garanteixi la recollida selectiva i el màxim reciclatge.

L’ITR és un organisme independent creat el 1995 per promoure accions de desenvolupament sostenible en destinacions i empreses turístiques. La ITR, membre afiliat de l’Organització Mundial de Turisme (Unwto), va néixer amb el suport de la Unesco. El president d’ITR, Tomás de Azcárate, va concedir la distinció a l’Ajuntament de Tossa amb un acte a l’ajuntament, el dissabte 29 de setembre. Altres ens com ara Turisme de Barcelona o l’Ajuntament de Xàbia (Marina Alta) també tenen la certificació que ha rebut Tossa.

Un 49,47% d’ocupació

D’altra banda, entre els mesos d’abril a setembre d’aquest any l’ocupació als establiments turístics ha estat del 49,47% –la dels hotels ha estat del 65,29%–. Segons les consultes ateses a l’Oficina de Turisme, hi ha hagut una davallada del turisme procedent de l’Estat espanyol i, en menor mesura, del turisme francès, italià i anglès. De l’abril al setembre del 2017, l’ocupació va ser del 50,86%.

L’Ajuntament informa que ja es pot fer una visita virtual de 360° via la web www.infotossa.com.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA