Societat

La vida social

Sant Lluc i el bestiar

S’enceta el debat sobre si la fira ramadera d’Olot s’ha de fer en dia festiu

La pluja desllueix l’exposició de bestiar de can Marcé

El responsable de la fira ramadera de Sant Lluc d’Olot, Josep Maria Ginabreda, afirmava que la gran novetat d’aquest any és que es podia celebrar. Ironia a part, aquesta fira no s’escapa de la lògica de l’economia garrotxina dels últims decennis, amb molt de pes del sector industrial, amb un increment del sector de serveis i amb un clar descens del sector agrícola i ramader. Només la tossuderia de Jaume Tané, Joan Pastoret i, ara, de Josep Maria Ginabreda, i sempre la de l’Ajuntament –subvenciona el transport dels animals–, ha evitat la desaparició del calendari firal d’una manifestació ramadera que data de 1315. Ahir, a més, la fira ramadera es va celebrar sota la pluja. Aquesta conjuntura i el fet que el gruix de la resta de la Fira de Sant Lluc se celebra coincidint amb el proper cap de setmana va deslluir la diada.

Per això, no és estrany que fos un dels temes més comentats entre els ramaders participants i entre els visitants de la trentena de corrals de vaques, xais i cavalls que hi havia, i s’encetés el debat sobre la conveniència de traslladar-la als dies festius més propers a la diada de Sant Lluc. De fet, és el mateix debat que es va produir amb la Fira del Dibuix, que ja, en la passada edició, es va dur a terme en cap de setmana. El debat, doncs, està servit. En contra, els qui opinen que s’ha de fer per Sant Lluc, caigui quan caigui, igual que la fira veïna d’Espinavell. A favor, els qui creuen que s’evitarien espectacles no desitjables com el d’ahir, els terrenys de can Marcé amb poca animació de visitants. De fet, va ser un dia trist també per al mercat de maquinària i productes del camp que hi havia a la rodalia i per al mercat extraordinari de roba i complements de la plaça Balmes. Sigui com sigui, tothom té clar que Olot no es pot permetre el luxe de perdre la fira més secular que té i que l’ha de mantenir, ni que sigui com a punt de trobada festiu dels professionals del sector. Contràriament, la ciutat perdrà un dels seus signes d’identitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses