Societat

Destrosses per la llevantada i talls de carreteres

Al migdia es va desactivar l’Inuncat a les Terres de l’Ebre i continuava tancada la C-12 a Tortosa en caure el paviment

El pas de la llevantada els darrers tres dies per les Terres de l’Ebre i el nord de Castelló pocs dies després d’un dels episodis de pluja més general dels últims anys a Catalunya va deixar un panorama de destrosses i danys en cases particulars, però també en carreteres, tot i que ahir al migdia només continuava tallada la C-12 a Tortosa per esfondraments del paviment entre els quilòmetres 9 i 9,50. Protecció Civil va desactivar el pla Inuncat per la millora de les condicions cap a les dues del migdia, tot i que encara va caure algun ruixat localitzat, i aquella hora encara es dona pas alternatiu als vehicles a la TP-3311 a la Galera. Però es mantenia activada la prealerta per la necessitat d’extremar les precaucions al voltant de rius, rieres i barrancs.

Alcanar va ser una de les zones més afectades pel desbordament del barranc del Llop i els veïns de la urbanització Serramar d’Alcanar Platja, al Montsià, treien ahir l’aigua acumulada en una desena de cases després que també s’emportés vehicles, murs i material. De fet al matí els treballs de neteja es repetien en diversos indrets i s’intentava recuperar la normalitat en diverses carreteres, i tres es van poder reobrir.

Des que van començar les pluges i fins ahir a les deus del matí el telèfon d’emergències 112 va rebre 595 trucades relacionades amb el temporal. La majoria es van registrar a Alcanar (120), seguit d’Amposta (51), Tortosa (40), Sant Carles de la Ràpita (30) i Barcelona (29). De la seva banda els Bombers de la Generalitat van fer 46 serveis relacionats amb la pluja i el vent durant dotze hores. D’entre els serveis que van fer destaca el de dissabte al carrer Roca Roja, a Alcanar Platja, on van cedir el paviment d’un carrer i un mur.

Dels registres de pluges acumulades entre dijous i dissabte a les deu del matí, destaquen els 312 l/m² del Parc Natural dels Ports, els 266 d’Alcanar, els 170 d’Ulldecona, els 192 de Mas de Barberans, els 142 d’Horta de Sant Joan i els 174 dels Alfacs.

LA XIFRA

312
litres
per metre quadrat de pluja es van acumular entre dijous i dissabte a les deu del matí al Parc Natural del Ports.

Tancats durant 12 hores 300 passatgers d’un Talgo

La pluja va obligar també a tallar durant 12 hores les vies del tren a l’altura de Vinaròs (Castelló), fet que va afectar la circulació de 15 trens regionals i l’ AVE pel corredor mediterrani. Uns tres-cents passatgers que viatjaven en un Talgo Barcelona-Cartagena van quedar atrapats a l’estació de l’Aldea entre 8 i 12 hores per la inundació de l’estació de Vinaròs. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va explicar ahir que convocaran Renfe la setmana vinent per analitzar l’incident per saber “on va fallar” i que no descartaven “exigir millores”. També va lamentar que haguessin de ser l’Ajuntament d’Ulldecona i Protecció Civil els qui activessin Creu Roja per donar aliments als passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona