Societat

Societat

Misteri al carrer de l’Empedrat

Un banc que ‘vola’

Una empresa denuncia la desaparició d’un pedrís d’Anglès

Es desconeix on és, però l’havien deixat en un magatzem abans de l’estiu

Anglès fa uns mesos que ha perdut un banc. Era, per ser exactes, un bloc de pedra, un pedrís, un rierenc que feia les funcions de lloc de descans i en què com a màxim hi podien seure tres persones. El pla de barris al nucli antic ha permès millorar les voreres dels carrers Comerç i Raval, entre altres, però ha significat la pèrdua de l’esmentat banc (o pedrís). Una empresa afirma que ha denunciat als Mossos d’Esquadra la desaparició, segons informa l’equip de govern.

El 6 de juliol un grup de veïns van entrar al registre de l’ajuntament d’Anglès un text reclamant què havia passat amb el banc (“el pedrís de can Gaita”). L’alcaldessa, Àstrid Desset (CiU), explica que l’empresa adjudicatària de les obres de millora de les voreres del nucli antic l’havia retirat i l’havia guardat en un magatzem del poble. “Hi tenien la pedra i les altres coses i s’ho van endur. Els han entrat [a robar] més d’un cop.”

El fet contrastat és que el personal de l’adjudicatària va retirar el banc per executar millor els treballs abans de l’estiu i que la peça ja no ha tornat al seu lloc original, on havia estat un mínim de seixanta anys. Personal de l’empresa va alertar Desset i els serveis tècnics municipals del succés. El pedrís no estava catalogat i no tenia interès ni històric ni artístic, però permetia descansar i fer-la petar, deuen pensar els enyorats veïns.

Mala maror

Desset insinua que rere la desaparició del bloc hi podria haver “problemes veïnals”, tot i que “no podem responsabilitzar ningú”. Des que el banc no hi és, a més, un dels veïns pot sortir i entrar millor a casa seva en cotxe. La batllessa considera que la desaparició del banc no és responsabilitat de l’Ajuntament. Desset vol recordar que fa uns anys, amb Pere Espinet d’alcalde, havien desaparegut unes peces i uns objectes procedents de les mines d’Osor perquè fossin exposades al museu de l’antiga fàbrica tèxtil Burés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES