Societat

El RACC suspèn els pàrquings que permeten combinar cotxe i tren

Només el 51% de les 127 estacions de la regió metropolitana de Barcelona disposen d’un aparcament on poder-hi deixar el cotxe per agafar el tren. No només l’oferta és escassa, sinó que és deficient, tal com demostra un estudi elaborat pel RACC i presentat ahir que conclou que dels deu aparcaments estudiats només tres aproven, i encara amb una nota ben justa.

L’estudi ha detectat moltes mancances en el sistema que es coneix amb la fórmula anglesa de park&ride, començant per la senyalització dels pàrquings, que és escassa i confusa. Només en el cas del pàrquing de Castelldefels s’ha trobat una senyalització suficient i amb uns indicadors diferenciats de la infraestructura.

Un dels aspectes a millorar és el de la informació a temps real sobre el nivell d’ocupació dels aparcaments. També manquen places que donin aixopluc a bicicletes i motos per evitar que es mullin. El sistema de park&ride prendrà una nova dimensió a partir del gener del 2020 quan entri en vigor la prohibició de circular per la ciutat de Barcelona als vehicles que no disposin de l’etiqueta mediambiental que lliura la DGT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia