Societat

Salt alerta de l’augment de pisos ocupats il·legalment

És una prioritat del municipi, que se centra en els casos de conflictivitat veïnal i de vulnerabilitat social

L’Ajuntament de Salt alerta de l’augment “setmana a setmana” del nombre d’habitatges ocupats il·legalment. Si al juliol n’hi havia 414, actualment en consten 465 en el registre que du a terme l’equip de govern de Salt per “quantificar una problemàtica real de molts municipis”, tal com explica el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Salt, Ferran Burch.

Augment de la mediació

Aquesta xifra, va dir Burch, és “alarmant”, i va recalcar que de la mateixa manera que ha augmentat el nombre d’ocupacions il·legals de pisos s’ha multiplicat la mediació i les mesures per incentivar el lloguer social des de l’Ajuntament. En aquest sentit, Ferran Burch va insistir que les actuacions que poden fer els ajuntaments per solucionar aquesta problemàtica són “complexes”. A Salt se centren en els casos que suposen una conflictivitat veïnal i també en els casos en què hi pot haver vulnerabilitat social. El 2016 es va aconseguir solucionar la situació al bloc de la Sareb ocupat per membres de la PAH Girona-Salt –els pisos es van atorgar a famílies en règim de lloguer social–. Fer un registre complet de les ocupacions il·legals al municipi, a partir de les dades que arriben a serveis socials, és una de les iniciatives que va impulsar l’equip de govern de Salt, que té en l’habitatge una de les seves prioritats.

Salt, amb 11.500 immobles, va ser un dels municipis gironins que van patir les conseqüències del boom i la posterior crisi immobiliària. El responsable d’Habitatge de Salt va recordar que les ocupacions es produeixen per l’especulació de grups voltors que adquireixen blocs a mans d’entitats bancàries. “L’habitatge perd el seu sentit”, va reblar.

LA FRASE

És una problemàtica real de molts altres municipis. A Salt, la situació la tenim i l’hem de resoldre
Ferran Burch
regidor de serveis socials de l’ajuntament de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia