Societat

Salt celebra 20 anys de gestió municipal de la Coma Cros

Es prepara una diada amb una trentena d’activitats per donar a conèixer les entitats que hi ha a l’equipament

D’antiga indústria tèxtil a actual fàbrica creativa. És la reconversió que ha tingut lloc a la Coma Cros de Salt. Per donar a conèixer la gran activitat que es du a terme en aquest equipament, així com les diferents entitats i institucions que tenen la seva seu a dins, s’està organitzant, per al 10 de novembre, una jornada plena de dinamisme. La primera iniciativa que recull el programa és un anellament d’ocells a les deveses (se sortirà cap allà des de la plaça 1 d’Octubre, a les nou del matí). Aquesta proposta tindrà una durada de dues hores i l’organitza el Consorci del Ter. A les 10 h també començarà un taller de doblatge a càrrec de l’Eram-Eram Zeta, un altre sobre la tècnica audiovisual del croma i una visita guiada a la Factoria de la Coma Cros: un autèntic pulmó cultural.

En la franja del matí hi ha previstos, a més, quatre actes de tres hores de durada cadascun (de 10 h a 13 h). El públic infantil podrà gaudir de l’activitat Tu acabes el poema, també es farà un taller de microliteratura dirigit a adults, es podrà passar una estona ben entretinguda amb la construcció de paraules amb el joc de taula Scrabble o assistir a un taller de gravació de veu. Els dos primers suggeriments són ideats per la biblioteca Iu Bohigas i els altres dos els organitza l’oficina de català de Salt del CPNL i l’Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música (Etecam), respectivament.

A les 11 h hi haurà, entre d’altres, En busca del drac màgic, pensat sobretot per a famílies amb nadons, l’activitat Descrivim i conservem les fotografies, que acollirà l’Arxiu Municipal de Salt, i es relataran experiències creatives que mouen a l’acció i que, alhora, ajuden a motivar i emocionar dins les organitzacions (aquesta sessió tindrà una durada d’una hora i mitja i és impulsada per la UNED Girona-Salt).

Entre les múltiples opcions també hi haurà xerrades, com ara una per aprofundir en la gestió comunitària (s’iniciarà a les 12 h a la sala El Teler i l’organitza l’Ateneu Popular de la Coma Cros), la presentació del llibre Ford, ningú vol mitjó sense parella (a partir de les 13 h), un taller de circ, classes de sevillanes i rumba, roda de capoeira, l’obra de teatre Les alegres casades de Windsor i, per cloure la jornada, un concert amb el grup Maruja Limón (a les 22 h).

Vincle amb la vila

La història de Salt està molt lligada a l’aparició de les indústries tèxtils. Una d’elles va ser la Coma Cros, que va situar-se a prop del riu Ter i la sèquia Monar per aprofitar els recursos hídrics que li proporcionava la vila. La fàbrica va estar activa fins al 1995, quan va ser adquirida per l’Institut Català del Sòl, que, tres anys més tard, va cedir l’edifici a l’Ajuntament. Actualment és un equipament amb molta vida, on tenen seu institucions, empreses i entitats, vinculades majoritàriament al món educatiu, cultural, social i mediambiental del municipi.

LA DATA

10.11.18
Tindrà lloc la primera edició de la Jornada de Creativitat, amb actes des de les 9 h a les 22 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia