Societat

Sant Feliu habilitarà dos nous parcs per a gossos

L’alcalde explica que disposaran de tanques i mobiliari urbà a l’avinguda Europa i al Mas Balmanya

Preveu que estiguin a punt abans de final d’any

Sant Feliu posarà en marxa, abans de final d’any, dues noves zones lúdiques reservades per a gossos: al voltant dels horts urbans de l’avinguda Europa i al parc situat entre el complex residencial del Mas Balmanya i la carretera de Girona. L’alcalde, Carles Motas, explica que ha encarregat els dos projectes a l’àrea de Via Pública, amb una inversió prevista d’uns 13.600 euros en conjunt.

D’aquesta manera, el govern guixolenc donarà resposta, abans de final de mandat, a una de les demandes recurrents de molts veïns, que des que s’han anat habilitant espais semblants al terme veí de Castell-Platja d’Aro havien anat creixent. A Sant Feliu, només hi restava un petit tancat al parc del Molí de Vent, però de dimensions massa reduïdes per a gossos grans.

Motas destaca la “bona acollida en xarxes socials de la iniciativa” i argumenta que havien “explorat algunes ubicacions en solars privats en mans d’entitats bancàries” però que, finalment, han optat per fer-los de manera estable en espais de propietat municipal.

Els dos parcs canins estaran delimitats per tanques perimetrals i disposaran de bancs, papereres i sengles fonts d’aigua, aprofitant l’arbrat existent com a zones d’ombra. Pel que fa al parc del Mas Balmanya, també hi instal·laran una estructura de cal·listènia perquè els aficionats a aquest esport s’hi puguin exercitar.

Palamós destina un tros de platja a mascotes, a l’hivern, i Sant Feliu ho descarta

Una altra de les reivindicacions dels amos de mascotes als municipis del litoral és que puguin accedir a alguna part de les platges. A Palamós, aquesta setmana, han abalisat una zona de 1.300 metres quadrats a la platja Gran, a tocar del límit amb el terme de Sant Antoni de Calonge. L’espai, però, s’habilitarà només temporalment, entre l’1 de novembre i el 15 de març, període en què els gossos podran accedir-hi acompanyats dels seus propietaris i anar-hi deslligats.

A Sant Feliu, en canvi, Motas descarta, per ara, cap iniciativa per permetre l’accés dels gossos a les zones de bany: “Les nostres platges no són prou grans per crear espais diferenciats”, diu. Anys enrere, l’anterior govern de CiU i el PSC va permetre l’accés de gossos a la zona de platja que depèn de Ports, però l’ens va reclamar l’espai i la idea es va avortar. Posteriorment, es va posar sobre la taula la petita cala Jonca, però els banyistes assidus a la platgeta s’hi van oposar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia