Societat

Uns 1.500 policies espanyols es manifesten a Barcelona per l’equiparació salarial

Un dispositiu dels Mossos ha custodiat la marxa per evitar que coincidís amb una protesta de signe contrari

La policia catalana carrega contra la mobilització dels CDR, que no aconsegueix aturar la convocatòria de Jusapol

Uns 1.500 policies dels cossos de seguretat de l’Estat convocats per l’associació Jusapol s’han manifestat aquest dissabte a Barcelona per reivindicar l’equiparació “l’equiparació salarial” amb altres cossos de seguretat.

La marxa ha transcorregut per la Via Laietana i Arc de Triomf custodiada per un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra, que ha impedit que es trobessin amb una protesta de signe contrari organitzada pels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Els manifestants de Jusapol, la majoria dels quals han arribat en autobús des d’arreu de l’Estat, han iniciat el recorregut a la Prefectura del Cuerpo Nacional de Policía (CNP) de la Via Laietana. Durant el camí cap a Arc de Triomf, els assistents han corejat consignes per reclamar millores de les condicions laborals, a més de crits de “Viva España” i insults al PSOE.

Una part dels participants, situats al final de la marxa, s’ha dedicat durant el seu recorregut a marcar amb pintura vermella els llaços grocs que trobaven -de suport als independentistes presos- i a increpar a alguns veïns que tenien “estelades” en els seus balcons, als quals cantaven “tu ets espanyol, espanyol, espanyol”.

Al seu pas per les dependències de la Policia Nacional al carrer Trafalgar de Barcelona, els manifestants han aclamat als agents a crits de “no esteu sols”.

Durant tot la marxa, un fort dispositiu policial ha precintat els carrers adjacents per evitar que gent aliena a la concentració s’hi sumés i evitar així qualsevol tipus d’incident. Al final de la manifestació, a Arc de Triomf, els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli dispositiu d’antiavalots per evitar que hi hagués contacte entre els policies i els assistents a la concentració dels CDR, a uns 150 metres de distància.

Moments de tensió a Arc de Triomf

A voltant de mig miler de persones ha participat en la contramanifestació, convocada a la plaça André Malraux, entre l’estació del Nord i l’Arc de Triomf. Un dispositiu dels Mossos ha impedit que els manifestants arribessin fins al punt on acabava la manifestació de Jusapol i en moments puntuals han carregat contra algun grup reduït de manifestants.

Els concentrats s’han agrupat davant del cordó policial més proper a Arc de Triomf, on han mostrat una pancarta i han proferit crits, càntics i consignes contra els cossos policials i el feixisme, i a favor de l’1-O. Poc després de les 12.30 hores, els concentrats han fet marxa enrere per la carretera de Ribes cap a l’Estació del Nord. Allà, un cordó els ha impedit el pas, cosa que ha indignat els manifestants.

Després de parlar amb un comandament, aquest ha acceptat que sortissin en manifestació per la carretera de Ribes, però alguns manifestants han aprofitat la retirada del cordó per sortir corrent i intentar pujar pel carrer Nàpols per anar a buscar la manifestació de Jusapol.

Això ha provocat les primeres corredisses, ja que alguns antiavalots han colpejat amb les porres els manifestants que corrien. Els han fet recular i han tornat a establir el cordó. Finalment, els concentrats han tornat a l’altra punta de la plaça, al carrer Roger de Flor. Després d’uns moments de tranquil·litat, prop d’un centenar de manifestants s’ha tornat a encarar als Mossos a l’entrada del parc de l’Estació del Nord, als quals han llençat farina.

La policia ha avisat per megafonia i ha tornat a colpejar amb les porres per fer recular els manifestants, algun dels quals ha estat atès pels voluntaris de Sanitaris per la República.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, alguns manifestants han llençat contra els agents objectes diversos com tubs de ferro i ous.

Després d’aquest incident, la situació s’ha calmat i la majoria de manifestants s’han concentrat a la cantonada del carrer Roger de Flor, des d’on han escridassat la mobilització de Jusapol, que ja havia arribat a l’Arc de Triomf.

Poc després, alguns dels mobilitzats han anat marxant i la concentració s’ha dissolt sense problemes, tot i que algun petit grup ha aconseguit arribar a l’Arc de Triomf i ha cridat contra els policies espanyols i han llençat confeti i purpurina a la policia catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR