Societat

La Cursa de la Dona tenyeix de rosa el centre de Figueres

Reuneix 5.000 participants en una activitat festiva i solidària amb el grup Iris, que promou activitats i serveis per a les afectades de càncer de mama

L’entitat aplega 180 associats

Els carrers del centre de Figueres es van tenyir ahir al matí de rosa, el color de la samarreta de les 5.000 dones que van participar a la tercera edició de la Cursa de la Dona de Figueres, que organitza el grup Iris, l’entitat que promou activitats i serveis per a les afectades de càncer de mama. La cursa és solidària i els diners recaptats amb les inscripcions i amb la fila zero –en aquesta ocasió, 300 persones– serveixen per sufragar l’activitat anual d’Iris, un cop descomptades les despeses d’organització de l’esdeveniment.

Les participants van recórrer els 5 quilòmetres del circuit que tenia el punt de partida i arribada a la plaça Catalunya de la capital de l’Alt Empordà. L’ambient era molt festiu i no gens competitiu. Les primeres participants van fer el trajecte en menys de mitja hora. La presidenta del grup Iris, Lídia Albert, va voler remarcar el caràcter no competitiu de la cursa. En aquest sentit, va voler destacar l’esforç que va haver de fer una participant en tractament de quimioteràpia per prendre part en l’esdeveniment. “La cursa és un reconeixement a totes les persones que com ella han patit aquesta malaltia i al seu esforç per superar-la, i també una manera de fer visible que la gent d’Iris hi som per al que necessitin”, va sentenciar.

Abans i després de la cursa, es van dur a terme diverses activitats lúdiques, com per exemple una sessió de zumba. Hi va haver una zona de furgoteques –una de les novetats d’aquest any– per a tots els qui van voler menjar. Totes les participants van rebre un obsequi de participació, un cop acabada la cursa. Amb només tres anys, aquest esdeveniment ha crescut en nombre de participants i està plenament consolidat.

LA XIFRA

180
associats
ha registrat l’entitat alt-empordanesa en només cinc anys. Van començar amb una trentena.

Les grades de Vilatenim, també de rosa

Al matí, van ser els carrers del centre de la ciutat de Figueres els que es van tenyir de rosa, però a la tarda van ser les grades de l’estadi de Vilatenim. La Unió Esportiva Figueres es va solidaritzar amb la cursa oferint l’entrada gratuïta a totes les participants i a totes les persones que van acudir al camp amb una samarreta rosa. Abans del partit, el grup Dance Me va interpretar una coreografia i la presidenta del grup Iris va fer la sacada d’honor, acompanyada d’altres membres de l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona