Societat

Eina contra l’assetjament a Lloret de Mar

El protocol dissenyat és per a casos a l’espai públic i en contextos d’oci

L’Ajuntament de Lloret de Mar té, des de divendres, un protocol contra les agressions sexuals i sexistes en espais públics i contextos d’oci. Segons la regidora de la Dona, Mònica Cunill (CiU), “el protocol contra les agressions sexuals i sexistes en els contextos d’oci ens ajuda a ser conscients d’aquesta necessitat social i a poder actuar”. La nova eina va ser presentada divendres a la sala d’actes de l’ajuntament, en plena festa major de Sant Romà. Divendres i dissabte hi va haver-hi un punt lila.

El protocol consta de tres parts: la teòrica (amb el marc jurídic, la justificació, els objectius i la conceptualització), la part d’actuació i prevenció i la de difusió, formació i seguiment. De fet, hi haurà una comissió de seguiment.

Coordinació

La regidora explica que “per aconseguir aquest objectiu calia dotar el municipi d’un instrument compartit i consensuat que permetés actuar davant d’assetjaments i violències sexuals a l’espai públic i en contextos d’ oci i facilités la intervenció coordinada i el treball en xarxa des de la proximitat i el coneixement”. Segons Cunill, en el protocol hi han col·laborat la policia, Protecció Civil, el departament de Joventut, el departament de Participació Ciutadana, secció de Benestar i Família, el departament de Festes, el centre d’atenció primària, l’Espai Jove de Salut i l’associació de dones l’Aurora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia