Societat

Artesans de la pesca comparteixen habilitats

La tretzena edició de la Mostra de Destresa Marinera es va celebrar ahir al matí al Museu de la Pesca de Palamós

L’activitat gratuïta va tenir lloc a les sales de l’exposició permanent

El Museu de la Pesca de Palamós va reunir ahir una demostració d’oficis tradicionals relacionats amb la pesca i el mar, en una activitat divulgativa gratuïta i oberta a tothom. Les activitats es van fer en sales de l’exposició permanent, envoltats de les peces de la col·lecció, una manera de divulgar l’oferta museística que es pot visitar al llarg de l’any. Aquesta activitat estava organitzada pel Museu de la Pesca i emmarcada en el programa Cultura viva, impulsat per la Generalitat de Catalunya per difondre la riquesa patrimonial i etnològica del país.

La voluntat dels organitzadors és que aquells que van visitar ahir la mostra visquessin una experiència única a través d’experts artesans que s’havien guanyat la vida (alguns, encara ara) amb habilitats que ara sembla que es veuen com a extemporànies. Confecció de nanses, gambines i cofes amb fibres vegetals; elaboració de palangres, teixir i reparar xarxes, fabricació de caps i cordes, taller de nusos i entolladures, i la construcció de vaixells en miniatura són algunes de les activitats que van poder-se veure en aquesta mostra.

El públic visitant va trobar-se amb dones i homes, professionals en actiu o ja retirats, treballant en alguns dels oficis tradicionals als ports catalans.

El Museu de la Pesca ofereix al visitant una exposició permanent per descobrir el món de la pesca marítima al nostre territori. La clau de l’exposició permanent del Museu de la Pesca rau a trobar els orígens d’un món actiu i viu, com es pot comprovar al moll pesquer del port de Palamós. La realització del projecte museogràfic va ser responsabilitat del despatx d’arquitectura Dani Freixes-Varis Arquitectes.

LA XIFRA

5
àmbits.
L’exposició permanent del Museu de la Pesca està repartida en cinc àmbits temàtics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia